Spotlight på Stravinskijs skandalemusik

Randers
Mandag 23. januar 2023 kl. 17:00

Spotlight på Stravinskijs skandalemusik
Igor Stravinskijs kraftfulde toner til balletten "Forårsofret" er januar måneds værk i Klub Klassisk. Foto: Ewa Krasucka, TW-ON


.
Klub Klassisk: Spotlight på Stravinskijs skandalemusik

Hør om historiens måske mest skandaleombruste og ildevarslende stykke balletmusik i Randers Biblioteks klassiske lytteklub "Klub Klassisk".

110 år gamle ballet-toner rummer stadig overvældende urkraft. Deltagerne i årets første Klub Klassisk-arrangement får et unikt indblik i Stravinskijs "Forårsofret" mandag d. 30. januar 2023 på Hovedbiblioteket i Stemannsgade.

Uropførelsen af balletten i 1913 er gået over i historien som en i særklasse skandaleombrust aften i Paris. Samtidig er hændelsen siden blevet set som en slags varsel om, hvilken drejning verdenshistorien var ved at tage på dette tidspunkt.

"Koblingen mellem tumult i koncertsal og global konflikt kan virke kæk ved første øjekast. Imidlertid er sammenfaldet mellem ballettens præhistoriske ofring af ungt liv og det masseslagteri af håbefulde generationer, som første verdenskrig snart skulle bringe, næsten ikke til at komme udenom, når man først får øje på det", siger musikformidler Mik Stegger, der står for arrangementet, og fortsætter:

"Igor Stravinskijs musik til balletten rummer hele paletten af følelser, og dens aftryk på musikhistorien har siden kunnet aflæses både indenfor den klassiske og den rytmiske musikverden".

Som altid er der kaffe på kanden, og Mik Stegger præsenterer værket, så man kan være med uden at have det store forhåndskendskab til klassisk musik. Det er gratis at være med, men tilmelding er nødvendig via bibliotekets hjemmeside.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.