Sparekassen Kronjylland donerer 50.000 kr. til aarhusiansk rollespilsforening

Randers
Tirsdag 26. september 2023 kl. 09:00

Sparekassen Kronjylland donerer 50.000 kr. til aarhusiansk rollespilsforening
Rollespilsforeningen Elysion er et projektfællesskab, der arrangerer rollespil, nørde-aktiviteter og ture til events i rollespilsmiljøet for børn, unge og voksne. Elysion Elysion


I Rollespilsforeningen Elysion i Aarhus kan børn og voksne lege og udforske sin fantasi. Nu har foreningen fået en donation på 50.000 kr. fra Sparekassen Kronjylland for deres fokus på at skabe livsglæde for andre.

Hver anden tirsdag omdannes Læssøegades Skole i Aarhus til den magiske skole ”Aros Akademi for Magi”. Her kan magikere i alderen 9-15 år kaste sig ud i et univers af alkymi, tryl og magi og udleve deres indre Harry Potter.

Kom i magisk skole ligesom Harry Potter

Den Magiske Skole er et projekt under Rollespilsforeningen Elysion og blev startet som et alternativ til de mere klassiske rollespil med orker og elverfolk i skoven. Der fortæller Noah Lynge Adkins, der var med til at starte rollespilsforeningen for seks år siden.

- Vi ville gerne give børn og unge flere valgmuligheder, når det kommer til rollespil og fantasy. Og mange børn er glade for Harry Potter, så hver anden tirsdag kan de gå i magisk skole ligesom Harry Potter, fortæller Noah Lynge Adkins og tilføjer, at de øvrige tirsdage er kreative dage, hvor børnene får introduktion til brætspil og bordrollespil og lærer hinanden at kende udenfor rollen som magiker-elev.

Nye venskaber blandt nørder

Lige nu tæller Den Magiske Skole 55 magiker-elever, hvoraf over halvdelen er piger. Samtidig har flere af eleverne en diagnose.

- Vi har mange børn med autisme og ADHD. For dem er det sjovt at spille en rolle, fordi det giver dem et alibi for at afprøve nye sociale situationer, fortæller Noah Lynge Adkins og tilføjer, at mange af børnene har fået nye venner fra andre skoler, efter de er kommet i foreningen.

- Mange af børnene har oplevet at føle sig ensomme på deres skole, fordi de er nørdede og ofte har det svært i sociale situationer. Men her har de fået nye venner, som de deler interesser med, fortæller han.

Donation for fokus på livsglæde

Rollespilsforeningen har netop fået en donation på 50.000 kr. fra Sparekassen Kronjylland for deres fokus på at skabe livsglæde for andre.

- Vi lærer børn og voksne at lege og have det sjovt. Her leger voksne også, og vi lærer børn, at man skal give sig selv lov til at lege og udforske sin fantasi – også når man bliver voksen, fortæller Noah Lynge Adkins.

Donationen skal gå til købet af en minibus, der skal gøre det nemmere at arrangere ”magisk skole” og andre rollespilsaktiviteter, der kræver mange rekvisitter, ligesom det vil give dem mulighed for at tage på ture til rollespil i andre byer. Foreningen drømmer også om at arrangere rollespil for børn og unge i Gellerup.

Fakta om Rollespilsforeningen Elysion

Rollespilsforeningen Elysion er et projektfællesskab, der arrangerer rollespil, nørde-aktiviteter og ture til events i rollespilsmiljøet for børn, unge og voksne.

Foreningens største projekt er ”Den Magiske Skole”. Derudover arrangerer de vampyrrollespil for voksne, ligesom de afholder Elysion-torsdage, hvor medlemmer kan mødes og spille brætspil og arbejde på projekter.

Foreningen blev stiftet i 2017 og holder til i Aarhus. De har 80-100 medlemmer.

Om donationen

Donationen på 50.000 kr. kommer fra Garant-millionen, hvor Sparekassen Kronjylland sammen med sine garanter uddeler en million kroner om året fordelt over tre gange.

Denne gang havde uddelingen fokus på livsglæde.

Næste uddeling fra Garant-millionen åbner 2. oktober 2023 og har fokus på dedikation.

Læs mere om Garant-millionen på sparkron.dk/garantmillionen© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.