Sparekassen Kronjylland donerer 10.000 kr. til Den Blå Paraply

Randers
Søndag 13. november 2022 kl. 10:00

Sparekassen Kronjylland donerer 10.000 kr. til Den Blå Paraply
Tove Smith Nikolajsen og Ruth Sloth Petersen foran den sociale cafe Den Blå Paraply i Randers


.
Sparekassen Kronjylland donerer 10.000 kr. til Den Blå Paraply

Med donationen støtter Sparekassen Kronjylland, at mennesker med misbrug, psykisk sygdom og ensomhed inde på livet kan være en del af et fællesskab på den sociale café.

Hyggesnak, hilsner til velkendte ansigter og duften af hjemmelavet, varm mad breder sig i den lille cafe på Vestergade i Randers. Her tilbyder de hver dag et varmt frokostmåltid samt socialt samvær for alle, der har lyst til at være en del af fællesskabet.

- Den Blå Paraply er en social café, der er åben for alle, men vores primære målgruppe er borgere, der er udsatte på grund af psykisk sygdom, misbrug eller ensomhed. Mennesker, der har brug for støtte og omsorg, fortæller Ruth Sloth Petersen, der er daglig leder af cafeen.

Fællesskab mellem frivillige og brugere
Én af de frivillige i cafeen er Tove Smith Nikolajsen, der har været frivillig siden 2006.

- Jeg møder nogle nye mennesker, som jeg ellers ikke ville have lært at kende, og som også har meget at give af. De engagerer sig også i mit liv. Jeg kommer her meget, og det giver mig så meget. Her er mit frivillige hjerte, fortæller Tove, der udover at være frivillig også er hende, der har indstillet Den Blå Paraply til en donation fra Sparekassen Kronjylland.

Donation støtter fællesskab

Donationen kommer fra Garant-millionen, hvor Sparekassen sammen med sine garanter uddeler en million kroner om året fordelt over tre gange. Den første uddeling havde fokus på fællesskaber.

- Jeg indstillede Den Blå Paraply, fordi jeg har oplevet, hvor stor en forskel stedet gør for de mennesker, der kommer her og har et fællesskab omkring måltidet, fortæller Tove Smith Nikolajsen.

Nyt komfur og hyggerum til samtaler

De 10.000 kr. fra Garant-millionen falder ifølge Ruth Sloth Petersen på et tørt sted.

- Den her donation betyder meget, for vi er afhængige af støtte. Samtidig blev jeg ekstra glad, fordi den var uventet, fortæller hun og tilføjer, at en del af pengene er blevet brugt på et nyt komfur, ligesom de drømmer de om at indrette et hyggerum, der kan give plads til samtaler og ro.

- Udover mad tilbyder vi også samvær og samtaler. Og der kommer også nogen, der har ressourcer og kan bidrage, og som kommer, fordi det er hyggeligt at være her, fortæller Ruth Sloth Petersen og glæder sig over, at de har skabt en kultur, hvor brugerne hjælper hinanden.

Næste uddeling fra Garant-millionen bliver i 2023 og vil have fokus på tryghed.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.