Solgte kokain til over 100 personer: Tre års fængsel og udvist

112
Fredag 16. august 2019 kl. 12:00

Solgte kokain til over 100 personer: Tre års fængsel og udvist

En 21-årig somalisk mand er fredag blevet idømt tre et halvt års fængsel og udvist af Danmark for bestandigt, efter han blev kendt skyldig i over 1000 narkohandler.

Handlerne foregik fra april til november sidste år, hvor den 21-årige løbende solgte kokain til over 100 forskellige personer i Aarhus.

Den 21-årige sendte hyppigt tilbud om kokain ud via sms’er til en kontaktliste med mange potentielle købere. Hvis der blev svaret tilbage, aftalte køber og sælger et sted i Aarhus, hvor de kunne mødes, så kokainen kunne skifte hænder.

På et tidspunkt fik Østjyllands Politis specialpatrulje kendskab til handlerne og mobiltelefonen og via aflytninger og overvågning, fik de skaffet beviser mod den 21-årige, som blev anholdt i starten af november sidste år. I forbindelse med sagen har betjente fra Østjyllands Politi været på besøg hos over 100 forskellige personer, som alle er blevet sigtet for at købe kokain af den 21-årige. En stor del af dem er unge mænd og kvinder, som ikke var kendt politiet i forvejen.

Omfattende efterforskning
Specialanklager Dorte Lysgaard er tilfreds med dommen til den 21-årige mand.

”Det er et meget omfattende efterforskningsarbejde, der har banet vejen for dommen. Der er foretaget en stor mængde handler, som politiet har dokumenteret systematisk, og det førte til, at den tiltalte tilstod og blev dømt for at have solgt omkring et kilo kokain i portioner af 0,5 gram. Jeg er tilfreds med, at han blev idømt en længere fængselsstraf og udvist, ” siger anklageren.

Den 21-årige erkendte forholdene og modtog dommen.

De mange købere af kokainen har typisk fået bøder på mellem 3.000-8.000 kroner.

Østjyllands Politi vil fortsat have stort fokus på narkobude, som bringer stoffer ud til købere på gaden.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.