Smag på julens planter i Væksthusene

Aarhus
Torsdag 19. november 2020 kl. 06:00

Smag på julens planter i Væksthusene
Foto: Science Museerne, Aarhus Universitet


Oplev ægte julestemning i Væksthusene. Smag på julen til en julerundvisning efter lukketid, gå på opdagelse blandt julens planter og mærk julefreden sænke sig.

Hvert år i julen kan man tage på en rundvisning i Væksthusene og smage på julens planter, i år dog med særlige corona-restriktioner. Billedet kan frit anvendes til redaktionel omtale af Væksthusene. Klik på billedet for at downloade det. Kredit: Science Museerne, Aarhus Universitet
Science Museerne har åbnet for salg af billetter til de populære julerundvisninger i Væksthusene. I år gælder det om at være ekstra hurtig. På grund af risikoen for spredning af corona kan der kun komme 9 personer med på hver rundvisning. Til gengæld er der skruet max op for julehyggen.

Ægte julestemning i Væksthusene

I Tropehuset er temperaturen altid høj. Men fra onsdag 25. november skrues der også op for julehyggen i Væksthusene. Hele familien kan gå på opdagelse med sjove juleopgaver og nyde julestemningen i Væksthusenes Café. Man kan købe gløgg, et lækkert måltid og varm kakao. Onsdage og torsdage kan man tage på hyggelige julerundvisninger efter lukketid og smage på julen i Væksthusene.

Eksklusive julerundvisninger med afstand - efter lukketid

En ægte dansk jul indeholder ingredienser fra hele verden. Mange af de planter, vi traditionelt bruger til jul kommer fra Middelhavsområdet eller troperne. I gamle dage var importerede produkter som grødris, kanel, vanilje og figner en luksus, som man kun sjældent havde råd til. Derfor gemte man disse gode sager til jul.

Ved julerundvisningerne kan man høre nogle af de historier, der knytter sig til julens planter. Bagefter afsluttes rundvisningen i Væksthusenes Cafe, hvor man kan nyde et glas af den lækre hjemmelavede gløgg og smage på de planter, man har set på turen i husene. Rundvisningerne foregår efter lukketid - så kan man fornemme julefreden, nyde planterne, lytte til formidlernes spændende historier om julens planter og komme i ægte julestemning.

Rundvisningerne varer cirka en time og 15 minutter. Der er plads til 9 personer på hver rundvisning efter de gældende retningslinjer. Billetpris 60 kr. pr. stk. incl. smagsprøver og et glas hjemmelavet gløgg. Man skal bære mundbind, når man er på rundvisningen og i Væksthusene. Man må tage mundbindet af, når man sidder i cafeen.

Fakta om Jul i Væksthusene

Juleopgaver, julehygge og ægte julestemning i husene og cafeen onsdag 25.11-søndag 20.12.2020. Mandag-fredag kl. 9-16. Lørdag-søndag kl. 10-17. Gratis adgang og gratis juleopgave, som udleveres ved indgangen.

Julerundvisninger alle onsdage fra 25.11-16.12 kl. 16.30 og kl. 18.30 (udsolgt). Pris 60 kr. incl. smagsprøver og et glas hjemmelavet gløgg.

Julerundvisninger alle torsdage fra 26.11-17.12 kl. 16.30 og kl. 18.30. Pris 60 kr. incl. smagsprøver og et glas hjemmelavet gløgg.

Bestil billet til julerundvisningerne i vores nye webshop. Her kan man også finde botaniske julegaver og andre spændende ting:

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.