Skal børnene i Dronningborg gå i morgentrafik-ordning?

Debat
Fredag 18. juni 2021 kl. 10:00

Skal børnene i Dronningborg gå i morgentrafik-ordning?

.
Af Lise-Lotte Leervad Larsen, Byrådsmedlem S og Rosa Lykke Yde, Byrådsmedlem SF

Ja, siger et flertal i Randers Byråd.

Forvirret – så læs med.

Maja på 7 år bor med sine forældre ved sygehuset i Randers. Maja går i 1. klasse på Østervangsskolen. Om eftermiddagen er hun tilknyttet Idrætsfritidsordningen i Dronningborg (også kaldet IFOén). Det er et privat fritidstilbud til idrætsaktive børn fra 0-3. klasse. IFOén er udelukkende et eftermiddagstilbud og har derfor et formaliseret samarbejde med Rismølleskolen og Østervangsskolen, som står til rådighed med et morgen SFO tilbud til IFO-børnene.

Det betyder, at Maja hver morgen mellem kl. 7.15-7.45 bliver afleveret i SFO på Østervangsskolen. Når skoledagen slutter bliver hun transporteret ud til IFOén i Dronningborg Hallen.

Men for Maja og hendes familie er det snart slut. Et flertal i byrådet har besluttet at imødekomme IFOéns ansøgning om morgenåbning. Det betyder, at Maja om morgenen skal afleveres i Dronningborg Hallen, for senest kl. 7.45 at transportere sig til Østervangsskolen for at starte skoledagen kl. 8.00.

Værdierne og tankerne bag IFOén er gode. At give børnene mulighed for morgenbevægelse i form af boldspil, løbehjul, løb, yoga på skoledage fra kl. 6.30 til 7.45 for herefter at ledsage børnene til henholdsvis Østervangsskolen og Rismølleskolen ser godt ud på papiret. Men hvordan vil det fungere i hverdagen, når de fleste børn afleveres i SFO mellem kl. 7.15-7.45?

Det ville vi gerne have spurgt forældrene, Rismølleskolen og Østervangsskolen om.

Vi havde en velfungerende ordning. Kombinationen mellem at møde ind om morgenen på skolen og tage i IFOén om eftermiddagen er rost af mange. Børnene har en rolig og tryg morgen i SFOén på skolen, og når skoletiden starter, siver de stille og roligt ud i deres klasser.

Fra august bliver det anderledes. Hverdagen for de 57 børn og deres familier, som er tilmeldt IFOén ændres - uden at de er blevet hørt.

Kan familierne ikke bare vælge at beholde det tilbud, de har nu med morgen SFO på skolen og eftermiddagstilbud i IFOén?
Jo det kan de godt. Men der følger en ekstra regning med på 600 kroner om måneden – en udgift de er blevet pålagt uden, at de blev hørt og spurgt først.

Og det stopper ikke her.
Finansieringen til udvidelsen af IFOéns morgenåbning findes ved en besparelse på 126.000 kroner om året, som tages fra Rismølleskolen og Østervangsskolens budget. Har vi hørt hvad skolebestyrelserne og SFOérne mener om det? Nej, heller ikke.

Hvem er det som ønsker morgenåbning i IFOén?
Er det forældrene?
Er det børnene?
Er det Rismølleskolen - Østervangsskolen?

Selv IFOén er i tvivl, om de ønsker morgenåbning eller ej.

Sammenholdt med de økonomiske og praktiske konsekvenser børn, familier og skoler nu pålægges uden at de er blevet hørt gjorde, at vi stemte NEJ til IFOéns ansøgning om morgenåbning.





© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.