SF Randers klar til kommunalvalget

Mandag 26. juni 2017 kl. 12:23

SF Randers klar til kommunalvalget
De fire første på SF's liste: Rosa Lykke Yde, Charlotte Broman Mølbæk, Bent Olesen og Ann Søndergaard Pedersen.


SF Randers klar til kommunalvalget
Rosa Lykke Yde og Charlotte Broman Mølbæk er klar til KV17.
En tiltrængt bred omvæltning i Randers kommune er temaet i det kommunalpolitiske program, som SF Randers netop har vedtaget.

Selv om SF lægger særlig vægt på flere penge og bedre forhold til daginstitutioner, skoler, handicappede og ældre, så rummer det kommunalpolitiske program politik på alle områder.

“Jeg er rigtig stolt af vores kommunalpolitiske program, som er en både bred og grundig vision for Randers kommune, hvor vi kommer mere i menneskelig og økonomisk balance. Vi er optagede af, hvordan vi både kan skabe bedre kvalitet i vores velfærd og samtidig skabe udvikling,” siger byrådsmedlem Charlotte Broman Mølbæk, der blev valgt som borgmesterkandidat i februar for SF Randers.

Et af områderne er skolerne, hvor Randers kommune indtager en sidsteplads i en national undersøgelse i landets 98 kommuner. Her fremsætter SF Randers konkrete bud på en løsning:

"Vi vil have et loft på maks. 24 elever pr. klasse. Og så vil flere voksne i undervisningen give børnene bedre mulighed for støtte og vejledning. Dertil skal undervisningstiden ned, så forberedelsestiden kan komme op. Lærerne gør et godt stykke arbejde, men de løber for stærkt, og for deres og børnenes skyld må vi sætte den overdrevne undervisningstid ned, så den kan opkvalificeres. Så frigiver vi også tid til bedre samarbejde med forældre og socialforvaltning. Det har alle parter krav på," siger Charlotte Broman Mølbæk.

Miljø
På miljøområdet vil SF blandt andet udfase mikroplastprodukter og satse på stærkere kollektiv trafik, der samtidig skal overgå til grøn energi. Det skal nedbringe kommunens negative bidrag til miljøbelastningen.

"Mange af de miljømæssige udfordringer skal selvfølgelig løses internationalt, men vi mener, at vi i kommunerne også har et stort ansvar for at sikre en grøn omstilling,” understreger formand og byrådskandidat Rosa Lykke Yde. Hun tilføjer, at miljøet har konsekvenser for en lavtliggende by som Randers:

"Midtbyen er et af de steder, der bliver klart mest påvirket af vandstigninger, og derfor føler vi et indlysende ansvar for at tænke grønt på lang sigt, men også klimasikre på kort sigt med for eksempel diger og pumper," forklarer hun.

Randers Kommune skal være et godt sted at bo - hele livet
Ud over kernevelfærd ser SF også kultur og fritidslivet som centrale for borgerne, der skal have mulighed for og adgang til en aktiv og sjov fritid med mange gode oplevelser.

“Vores mange lokale foreninger skaber vigtige fællesskaber, hvor borgerne involverer sig sammen i det, de er optagede af. Ligesom de seneste fire år vil vi igen prioritere breddeidrætten og de mange små (og store) lokale foreninger i den kommende byrådsperiode. Og det skal ikke kun være inde i byen. I landdistrikterne, hvor der er lidt længere til naboen, kan man jo logisk nok have det samme behov for et bredt udbud af sociale aktiviteter og netværk,” siger Charlotte Broman Mølbæk.

Et bredt program
"Vi går jo efter at ramme alle målsætninger. Og hvis vælgerne er med os, og vi får mandaterne til at gøre disse ting, kan det ske for omegnen af 100 kroner om måneden pr. borger. Det er ret overraskende - og en billig løsning for at få balance mellem kommunens velfærd og økonomi, hvis du spørger mig," siger Charlotte Broman Mølbæk.

Samtidig med vedtagelse af det kommunalpolitiske program vedtages også SF´s opstillingsliste med i alt 19 kandidater.

“Jeg er en rigtig tilfreds formand. Den liste viser stor bredde og at vi er mange forskellige mennesker, der arbejder aktivt for SF politik og i sidste ende en bedre verden. SF Randers er 100 procent klar til valget,” slutter Rosa Lykke Yde.

SF Randers' hold
1. Charlotte Broman Mølbæk
2. Rosa Lykke Yde
3. Ann Søndergaard Pedersen
4. Bent Olesen
5. Flemming Sørensen
6. Mikkel Weidanz
7. Signe My Scharling Bernberg
8. Annemarie Brynnum Andersen
9. Rasmus Aabo Blichfeld
10. Alice Mølbæk
11. Carina Jakobsen
12. Bjarne Mølbæk
13. Jannie Zaikowska
14. Morten Wilfing Blak Pedersen
15. Peter Kejser
16. Susanne Robak
17. Tage Overgård Poulsen
18. Thomas Due Nielsen
19. John Lehmkuhl

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


De fire første på SF's liste: Rosa Lykke Yde, Charlotte Broman Mølbæk, Bent Olesen og Ann Søndergaard Pedersen.
© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.