SF og Socialdemokratiet: Drop de nationale test

Randers
Onsdag 24. februar 2021 kl. 06:20

SF og Socialdemokratiet: Drop de nationale test
Rosa Lykke Yde, Steen Bundgaard og Liselotte Leervad Larsen


SF og Socialdemokratiet ønsker at sende en appel til regeringen om, at droppe planen om de nationale test og dermed bakke op om initiativet fra SF og S i Aarhus Kommune. Derfor skal det den 23. februar drøftes på skole og uddannelsesudvalgsmødet.

Regeringen har besluttet, at alle elever i folkeskolen skal gennemføre alle obligatoriske nationale test i forbindelse med genåbningen af skolerne, i modsætning til de stikprøver man gennemførte i 2020, efter massiv kritik af testene. Men ifølge forslagsstillerne er tiden inde til læring og trivsel. Ikke til fejlbehæftede test.

“Netop nu, hvor eleverne kommer tilbage efter måneder væk fra skolen, skal vi tænke os godt om. De nationale test er i forvejen håbløse måleredskaber, som ikke fungere. Derfor skal vi i stedet fokusere på læring, trivsel og fællesskaber når eleverne kommer tilbage på skolebænken”. siger Byrådsmedlem Rosa Lykke Yde (SF)

Ifølge Formand for skole og uddannelsesudvalget i Randers Kommune Steen Bundgaard(S), er det selvfølgelig nødvendig at få overblik over, hvordan det fagligt står til med eleverne. Men vejen til et større overblik går dog ikke gennem nationale test.

“Det er et opmærksomhedspunkt, om nogle elever har haft det fagligt svært under nedlukningerne, men upræcise målinger er ikke løsningen. Vi har tiltro til lærernes faglighed og ved at de nok skal få taget temperaturen i forhold til, hvordan det går med eleverne. ”

Han bakkes op af sin partifælle Liselotte Leervad Larsen(S) som mener, at det i første omgang er trivslen, der skal fokus på.

“Vi bør fokusere på trivsel i første omgang. Mange elevers trivsel er i bund efter måneder afskåret fra klassen, skolen og vennerne. Ved vi at trivsel er en forudsætning for læring, så lad os, frem for test og målinger, fokusere på, at eleverne kommer godt tilbage i skole. ”


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.