Seks spor til Randers Nord – vi må stå sammen

Debat
Søndag 11. april 2021 kl. 06:00

Seks spor til Randers Nord – vi må stå sammen
Foto: Josefine S Rasmussen


.
Af folketingskandidat Iben Sønderup (S), Randers C

Danmark fremad – det er navnet på regeringens nye storstilede trafikudspil for hele Danmark. I Socialdemokratiet ønsker vi en grøn og mere sammenhængende transportsektor. Danmark skal være et land, hvor flere tager bussen, toget, letbanen eller metroen som førstevalg. Vi skal bo i et land, hvor flere mennesker tager cyklen, hvor færre borgere plages af støj fra vejene, og hvor flere er trygge i trafikken.
Vi skal være et samfund, hvor bilen i fremtiden skal være grøn. Det er den vision, vi baserer vores udspil til fremtidens transport på.

Men der skal være balance i tingene.

Som Randers-politiker finder jeg det naturligvis utilfredsstillende, at man ikke som regering har prioriteret seks spor på E45 hele vejen fra Aarhus til Randers Nord. Det har ellers været på tegnebrættet i mange år, og Randers er jo en del af det østjyske bybånd. Jeg er helt enig i borgmester Torben Hansens kritik: "man skærer det østjyske bybånd over", når man undlader at planlægge for seks spor til Randers. Seks spor giver både fornuftig samfundsøkonomi og mere trafiksikkerhed.

Det er selvfølgelig positivt, at der er planer om opgradering af til- og frakørselsanlæggene ved E45 ved Randers. Og også puljen til støjbekæmpelse er vigtig for Randers, hvor vi stadig plages mere og mere af trafikstøj fra E45.

Men jeg kan forstå, at SF i Randers ikke prioriterer seks spor på motorvej E45 så højt, som vi er nogle andre, der gør. For SF er det vigtigere at opgradere den kollektive transport. Det mener jeg også er vigtigt. Men motorvejen bruges også til kollektiv transport – busser.

Hvis vi vil sikre bedre trafikafvikling omkring Randers, er det nødvendigt, at vi alle står sammen om at kæmpe for de seks spor til Randers Nord.

Nu er det foreløbigt et udspil. Og det skal forhandles. Jo flere vi er til at argumentere for vigtigheden af de seks spor til Randers Nord, jo bedre står vi i Randers i de kommende forhandlinger.

Seks spor til Randers Nord – det er en hjertesag for Randers.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.