Seks anholdt i sag om tilslutning til og finansiering af terrororganisation

Aarhus
Tirsdag 27. april 2021 kl. 14:00

Seks anholdt i sag om tilslutning til og finansiering af terrororganisation

.
Østjyllands Politi har i dag, i samarbejde med PET og Københavns Politi, gennemført en anholdelses- og ransagningsaktion på flere adresser i Aarhus-området og i København.

I forbindelse med aktionen er seks personer blevet anholdt, heraf fire i Aarhus-området og to i København. De anholdte er mænd i alderen 27 til 35 år.

To af de anholdte, en 29-årig mand fra Aarhus-området og en 30-årig mand med bopæl i København, sigtes for overtrædelse af straffelovens § 114 c, stk. 3, ved i sommeren 2014 at have rejst ind i Syrien, hvor de lod sig hverve af terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

Den 29-årige er desuden sigtet for i foråret 2015 at have forsøgt at rejse ind i Syrien med henblik på atter at lade sig hverve til Islamisk Stat.

Sigtet for terrorfinansiering

Fem af de anholdte, herunder den 29-årige mand, er sigtet for finansiering af terror jf. straffelovens § 114 b, nr. 1. Den 29-årige mand er sigtet for i en periode på fire år, fra 2013 til 2017, mens han befandt sig i Aarhus, at have sendt penge til terrororganisationen IS.

Det er politiets vurdering, at han har brugt de fire øvrige sigtede i sagen som mellemmænd, der på hans opfordring har overført penge til personer med tilknytning til IS. De øvrige fire er alle sigtet for at have sendt penge til terrororganisationen IS.

Fem af de seks anholdte vil tirsdag eftermiddag kl. 15.00 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.