Sangkraft Randers holdt inspirationsdag om børn og sang

Randers
Fredag 3. februar 2023 kl. 12:00

Sangkraft Randers holdt inspirationsdag om børn og sang
Pia Boysen arbejder med deltagerne. Foto:Kristian Melchior Echwald.


.
Af: Kristian Melchior Echwald Kunstnerisk leder af Sangkraft Randers

Inspirationsdag om børn og sang

Sangkraft Randers holdt tirsdag tværfaglig inspirationsdag om børn og sang i Randers, på Kulturhuset. Deltagerne var bl.a. lærere, pædagoger og organister fra hele Randers Kommune. De mange fremmødte fik lov at lytte til og synge med på en række nye sange til børn fra førskolealderen og op til gymnasiealderen.

Randers Musikskole havde venligst udlånt altid energiske Lene Johnsen, som varmede deltagerne op, og viste, hvordan man kan arbejde med stemmetræning for børn. Biblioteksmusikant Peter Elmelund og sanger Karoline Budtz fik gang i gaden med sange for børn i 0-6 års alderen.

Pia Boysen, der er leder af Børnekorakademiet, og en af landets førende undervisere i børnekor-pædagogik, viste nye praktiske teknikker til at gøre det både nemmere og sjovere for børn at lære nye sange. Og så var der indslag ved Sangkraft Randers' kunstneriske leder Kristian Melchior Echwald om sang og værdier, samt ved børnekorleder Vibeke Bonde Persson og ved Mette Thue fra Videncenter for Sang, som begge kom med værdifulde indlæg om, hvordan man kan arbejde for at få flere børn til at synge mere.

Deltagerne fik også mulighed for at udveksle erfaringer på tværs af faggrænser, og at møde andre med samme syn på vigtigheden af sang i børns udvikling, og i menneskers liv i det hele taget.

Alt i alt var dagen både fagligt udfordrende og inspirerende for deltagerne, som nu kan tage metoderne med hjem til de børn, de underviser eller passer, og dermed give børnene i Randers Kommune nye gode oplevelser med sang.
Pia Boysen arbejder med deltagerne. Foto:Kristian Melchior Echwald.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.