Sænk farten – bare lidt

Randers
Lørdag 1. oktober 2022 kl. 08:00

Sænk farten – bare lidt

Af Carina Kondrup

Sænk farten – bare lidt

I uge 41-43 er Randers Kommune med i Sikker Trafik fartkampagnen "Sænk Farten - bare lidt". Og det er der god grund til. Der er nemlig for høj fart i fire ud af ti dødsulykker.

"Der sker desværre alt for mange ulykker i trafikken, hvor for høj fart er en væsentlig årsag. Hvis vi kan få bilisterne til at overholde hastighedsgrænserne og køre efter forholdene, kan vi redde næsten halvdelen af alle de personer, der dør i trafikken, " siger Nick Zimmermann, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Sænk farten-kampagnen byder på plakater langs statsvejene, radiospots samt kampagnefilm på YouTube, web-tv og i biografer landet over. Og i uge 43 bakker politiet op om kampagnen med fartkontroller.

Plakater får bilister til at sænke farten

Plakaterne er stadigvæk det mest synlige element i kampagnen, og de har positiv effekt. Når der sættes kampagneplakater op langs vejene, så sænker seks ud af ti bilister, der kører for stærkt, deres fart. Det viser en tidligere undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.


Det kan være svært at forstå, at selv en lille fartoverskridelse kan få stor betydning. Derfor er der mange bilister, som kommer til at køre lidt for stærkt. De mærker simpelthen ikke, at farten er farlig, og de erfarer det heller ikke nødvendigvis. Tværtimod har mange en lang række grunde til, hvorfor lige netop de gerne må køre lidt for stærkt, lyder det fra Sikker Trafik, som med kampagnen tager kampen op mod de mange dårlige undskyldninger, bilisterne bruger for at køre lidt for stærkt.

Fakta

Se den aktuelle kampagne "Sænk Farten - bare lidt her: www.sikkertrafik.dk/saenk-farten

Se mere på Rådet for Sikker Trafiks temaside om farten på vejene: https://www.sikkertrafik.dk/fart© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.