Så mange unge virksomheder i Randers er i økonomiske problemer

Forside
Onsdag 15. maj 2019 kl. 18:00

Så mange unge virksomheder i Randers er i økonomiske problemer

Læs mere her.

7,3 procent af de 1417 selskaber, som er stiftet fra 2014-2018 i Randers Kommune, er i økonomiske problemer. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2019.

Til sammenligning var 7,5 procent af de unge selskaber – anpartsselskaber (ApS) og iværksætterselskaber (IVS) - på landsplan i økonomiske problemer. Det vil sige under konkurs, under tvangsopløsning eller under rekonstruktion.

- Der er ingen garanti for succes, når man starter egen virksomhed, og det er uundgåeligt, at nogle virksomheder kommer i økonomiske problemer, siger Martin Thorborg, der er direktør i regnskabsprogrammet Dinero, som udgiver Iværksætterundersøgelsen 2019.

- Som iværksætter er man selvfølgelig selv ansvarlig for sin virksomheds økonomi, men der er også en masse eksterne faktorer, som man ikke selv har kontrol over. Fx kan man være så uheldig at løbe ind i en dårlig betaler. Det har jeg selv oplevet. Vedkommende havde ikke en krone på lommen, men hyrede mig alligevel til et foredrag, og pengene kunne jeg se langt efter. Jeg følte mig røvrendt, og det er en forfærdelig følelse.

Størst økonomiske problemer i hovedstadsområdet
Kommunerne med den højeste procentdel unge virksomheder i økonomiske problemer findes i hovedstadsområdet. I Albertslund er 15,6 procent af disse virksomheder i økonomiske problemer. Det er den højeste andel på landsplan. Vestegnskommunen efterfølges af Ishøj, Vallensbæk, Brøndby og Hvidovre Kommuner.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.