Rygere kan tjekke ind i nye og større skodhoteller i Randers

Randers
Onsdag 10. august 2022 kl. 20:00

Rygere kan tjekke ind i nye og større skodhoteller i Randers
Rygere kan tjekke deres skod ind på tre nye store hoteller i Randers midtby.


Af Carina Kondrup

Rygere kan tjekke ind i nye og større skodhoteller i Randers

Så er der godt nyt til rygerne. Randers Kommune har udskiftet de gamle slidte skodhoteller i Randers midtby med nye og mere rummelige hoteller, hvor det er lettere at komme af med skoddet.

Rygere i Randers har gennem flere år kunnet slukke deres cigaretskod i farverige skodhoteller i centrum af Randers. Hotellerne er blevet flittigt brugt, og det kan ses på hotellerne, der er blevet gamle og slidte. Randers Kommune har derfor udskiftet skodhotellerne med nye større hoteller:



"Der er mere plads i de nye hoteller til både skodder og cigaretpakker. Og de nye hoteller er også blevet lettere at tømme for folkene i driftsafdelingen," forklarer Magnus Vilstrup Andersen, sektionsleder i Miljø og teknik i Randers Kommune.

Skodhoteller: Et humoristisk nudge i gadebilledet

De farvestrålende skodhoteller har været et blikfang i bybilledet siden 2017:

"Skodhotellerne er et synligt, genkendeligt og humoristisk tiltag i gadebilledet. Derfor har vi fået lavet nye og større hoteller," siger formand for Miljø- og teknikudvalget Nick Zimmermann:

"Cigaretskod er desværre et stort affaldsproblem. Der er plastik i et cigaretskod, som skader naturen, og vi vil jo også gerne bo i en ren og pæn kommune uden affald, der flyder i gaderne. Et problem vi blandt andet forsøger at løse med kampagner og nudging-tiltag som eksempelvis skodhotellerne."

Fakta

De tre nye skodhoteller er placeret i Dytmærsken og på Busterminalen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.