ROSENHOLM SLOT, ER KLAR TIL FAIR FESTIVAL:

Randers Opland S Ø
Fredag 20. august 2021 kl. 15:00

ROSENHOLM SLOT, ER KLAR TIL FAIR FESTIVAL:
Rosenholm slot set oppefra. Fair Festival afvikles i slottets park med 80 udstillertelte den 4. og 5. september. Her vil over udstillere fra både lokalområdet og resten af Danmark vise, hvad de kan tilbyde af bæredygtige produkter og muligheder indenfor bl.a. transport, ferie, mad, tøj, mobil, elektronik og bolig.


.
ROSENHOLM SLOT, SYDDJURS KOMMUNE OG MYHOUSE.DK ER KLAR TIL FAIR FESTIVAL:

Vil inspirere den enkelte borger til at reducere sit CO2-udslip

Rosenholm Slot er sammen med Syddjurs Kommune klar til Danmarks første klimamesse i weekenden d. 4. og 5. september, hvor fokus er på at inspirere den enkelte borger til at lægge sin egen klimaplan og finde klimavenlige løsninger til alt fra bil, bolig, rejser, mad, elektronik og tøj mv. 80 udstillere står klar til at vise deres løsninger frem på slottet.

Idémanden bag Fair Festival er sammen med Syddjurs kommune af den overbevisning, at den enkelte dansker må og skal sænke sin private CO2-udledning, hvis vi i Danmark skal nå det ambitiøse klimamål for 2030 om 70 procents reduktion af Danmarks CO2-udslip - og det skal de to dage inspirere borgerne til.

Manden bag messen er Erik baron Rosenkrantz, mens Lene Beier, TV 2, er vært i de to dage på slottet.

Der bygges, hamres og gøres klar til Fair Festival på Rosenholm slot i disse dage, så slottet kan stå klar med alt fra en husbåd i voldgraven til el-biler, mødetelte og en stor scene til Danmarks første klimamesse med fokus på den enkelte borgers muligheder for en mere klimavenlig livsstil. Fair Festival byder naturligvis også på inspiration og underholdning for børn i de to dage med blandt andet en halmballe labyrint, ponyridning mv.

Lørdag den 4. og søndag den 5. september lægger slottet nemlig areal til den nyskabende klima- og bæredygtighedsmesse "Fair Festival Rosenholm Slot". Her kan de besøgende få masser af viden og inspiration til en grønnere fremtid fra over 80 udstillere, der fremviser deres innovative løsninger inden for bæredygtighed. Det er f.eks. idéer til energiforbedring af boligen, valg af en miljørigtig ny bil, rejser med lavt CO2-aftryk, klimavenlig kost og bæredygtig mode mv. Der er også et loppemarked, hvor gamle ting får nyt liv.

Fair Festival skal senere udrulles og afvikles i flere byer i landet, og Sydjurs Kommune er stolte over at være medarrangør til den første af slagsen.

SYDDJURS KOMMUNE ER MEDARRANGØR

"Jeg er stolt over, at Syddjurs Kommune kan lægge hus til Danmarks første bæredygtigheds-messe målrettet borgere, foreninger og erhvervsliv. Når vi fra Syddjurs Kommune har valgt at deltage som medarrangør, blandet andet med et informations- og netværkstelt, så er det fordi vi vil fremme udviklingen af bæredygtighed i kommunen. Helt konkret vil vi stå til rådighed for spørgsmål fra borgere og virksomheder, og modtage gode ideer til nye bæredygtige tiltag. Det betyder, at hvis du som borger vil udskifte dit oliefyr, din bil eller energiforbedre dit hus, kan du få vejledning fra kommunens medarbejdere samtidig med, at du kan se de konkrete muligheder udstillet på messen. Jeg vil opfordre alle, der er nysgerrige på en mere bæredygtig fremtid til at deltage på messen," siger borgmesteren i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen, der tilføjer, at det i september igen er muligt for boligejere at søge om tilskud via sparenergi.dk til bl.a. oliefyrsudskiftning.

SE HVAD DU SELV KAN GØRE

"Fair Festival Rosenholm Slot" realiseres i et samarbejde med det digitale boligsite myhouse.dk, hvor både de besøgende og andre forud for messen opfordres til udarbejde sin personlige klimaplan. Myhouse's nyudviklede CO2-beregner kan nemlig give den enkelte dansker et godt overblik over, hvor meget man selv udleder, og hvor man dermed selv kan sætte ind. Efterfølgende kan man bestille et møde med en af de udstillere, der kan hjælpe en på det område, hvor man kunne tænke sig at gøre en privat indsats. Fair Festival er dermed også et udstillingsvindue for de virksomheder og foreninger, der har klimavenlige løsninger på programmet.

Idémanden bag messen er Erik baron Rosenkrantz, der sidder i Rosenholmfondets bestyrelse, som driver Rosenholm Slot, og som desuden er ejer af det digitale boligsite myhouse.dk .

"Hele ideen er at få tydeliggjort ens egen udledning af CO2 gennem vores gratis service på myhouse.dk. Det er vigtigt at få involveret den enkelte dansker langt mere i den grønne omstilling. Vi kan ikke bare at tro, at regeringen, kommunerne og virksomhederne kan nå målene alene. Fair Festival vil derfor byde på en masse boder, hvor virksomheder vil vise, hvordan netop de kan hjælpe den enkelte borger til et mere klimabevidst liv," siger Erik baron Rosenkrantz.

LENE BEIER ER VÆRT

Fra scenen foran slottet vil TV2-vært Lene Beier styre slagets gang, når der bliver afholdt interviews og spændende foredrag med leverandører, specialister og eksperter udi en mere bæredygtig livsstil.

"Jeg synes, både kommunen, Erik baron Rosenkrantz og myhouse.dk har gang i noget meget spændende, og derfor stiller jeg med glæde op på slottet. Vi må jo alle prioritere, hvor vi som enkeltpersoner kan gøre en forskel. Det bliver så inspirerende at være i selskab med mennesker, der har samme fokus som jeg selv indenfor alt fra biodiversitet, bæredygtighed og klimabevidsthed. Jeg tror, det er vigtigt, at folk inspireres positivt, så de i egen hverdag kan lave tiltag, der er med til at sikre, vi efterlader en god verden til vores børn. Og det tror jeg i den grad på, denne nyskabende messe kan være med til at sikre," siger Lene Beier.

Mere information om Fair Festival samt listen over de udstillere, firmaer og eksperter, man kan møde over de to dage, kan ses herunder og på https://rosenholm.dk/fair-festival-rosenholm-slot/

DAGSPROGRAM:

Lørdag d. 4. september

Kl. 11:00 Lysthusbåd v/ "Skovmanden" Asger Møller

Kl. 11:30 "Villa Grenaa" - Verdens mest certificerede hus? v/Dennis Friis Thaagaard

Kl. 12:00 Bayern AutoGroup - BMW og Mini, v/ Brand Manager, Carsten Paulsen

Kl. 12:30 Modeshow

Kl. 13:00 EcoCocon Danmark v/ direktør Lars Keller

Kl. 13:30 Gaia Madservice v/ Direktør Andreas Broch

Kl. 14:00 4greenArchitecture v/ Direktør Charlotte Koch

Kl. 14:30 Woden v/ Founder & CEO Carsten Holm

Kl. 15:00 Solartag v/ Direktør Thomas Pedersen


Søndag d. 5. september

Kl. 11:00 Det Fælles Bedste v/ Formand Niels Aagaard

Kl. 11:30 Grobund v/ Koordinator Nanna Kinch + sang v/Kamla Marie Bluhm

Kl. 12:00 Better World Fashion v/ Direktør Thomas Thomsen

Kl. 12:30 Modeshow

Kl. 13:00 Change Our Globe v/ Lisa Rasmussen

Kl. 13.30 Vegatarzan - 100% øko, vegan og velsmag v/Morten Fenger

Kl. 14:00 Enviatec v/ Jørgen Frahm

FAKTA OM KLIMAMESSEN FAIR FESTIVAL ROSENHOLM SLOT

Dato
4.-5. september 2021

Åbningstider
Lørdag d. 4. september kl. 9.30-17
Søndag d. 5. september kl. 9.30-17

Entré priser
Voksne: På dagen kr. 100
(Billetlugen kr. 95)

Børn u/16 år: På dagen kr. 65
(Billetlugen kr. 55)

Børn u/12 år er gratis.
© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.