Røde Kors mangler 2.500 indsamlere på søndag

Randers
Onsdag 29. september 2021 kl. 19:00

Røde Kors mangler 2.500 indsamlere på søndag
foto: ICRC


Af Carina Kondrup

Røde Kors mangler 2.500 indsamlere på søndag

Røde Kors mangler akut indsamlere på søndag den 3. oktober. Pengene fra indsamlingen går blandt andet til børn i Afghanistan, Syrien og Yemen. En indsamler kan for eksempel sikre mad til 20 krigsramte børn i en måned. Tre timer med en indsamlingsbøsse redder liv!

Seksårige Rafi er blot ét af de børn, der har betalt dyrt for krigen i Afghanistan. Da han var hjemme i sin families hus, blev huset ramt af en mortergranat. Rafi mistede sit ene ben.

Alt for mange krigsramte børn bliver ligesom Rafi hårdt ramt af voldsomme oplevelser, som sætter dybe ar på både krop og sjæl. Mange af dem er dybt afhængige af hjælp udefra for at overleve.

Lige nu mangler der hele 2.500 indsamlere til Røde Kors Indsamlingen på søndag d. 3. oktober. Der samles blandt andet ind til børn i de krigsramte lande Syrien og Yemen samt Afghanistan, hvor børn har desperat brug for basal og livsvigtig hjælp. Og netop derfor henvender Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors, sig med en direkte bøn til danskerne i håbet om, at endnu flere vil melde sig som indsamlere på søndag.

"Opbakningen er altafgørende, og hver eneste rute, vi får dækket, gør en forskel. Vi kan alle føle os magtesløse, når vi tænder for nyhederne og ser, hvad der sker rundt omkring i verden, men det kan du handle på ved at melde dig som indsamler. Tre timer med en indsamlingsbøsse redder liv," siger Anders Ladekarl.

I gennemsnit kommer der cirka 1.000 kroner ind pr. indsamlingsrute, så en ekstra indsamler betyder for eksempel, at Røde Kors kan hjælpe 20 børn med mad i en måned i et land som Afghanistan. Men effekten af at gå en tur med indsamlingsbøssen på søndag er større end det. Det bidrager til at øge opmærksomheden på behovet for hjælp.

"Vi er taknemmelig for hver eneste, der vælger at samle ind for os – de gør en kæmpe forskel for Rafi og alle de andre børn, som har brug for hjælp, og man er med til at give dem en stemme og sikre, at vi ikke glemmer dem," siger Anders Ladekarl.

Hver en krone tæller

En indsamler samler i gennemsnit 1.000 kr. ind på de tre timer, Røde Kors' indsamling varer. 2.500 indsamlere betyder altså 2,5 millioner kroner mere at hjælpe for både her i Danmark og internationalt.

I år går pengene blandt andet til krigsramte børn fra Syrien og Yemen samt Afghanistan, der har desperat brug for akut lægehjælp, livreddende mad, vand, omsorg og beskyttelse. Og herhjemme går pengene til udsatte børnefamilier, der står udenfor fællesskabet og hjemløse, der har brug for omsorg og støtte efter indlæggelse på et hospital.

For de 1.000 kr. en indsamler typisk samler ind på en rute, kan Røde Kors give:

- 1 hel måneds livreddende mad til 20 krigsramte børn

- Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance

- 6 måneders støtte til et sårbart barn i en udsat familie i Danmark

- En vigtig og selvtillids-opbyggende dag på en ferielejr for 5 udsatte børn

Meld dig som indsamler på rødekors.dk/indsamler eller telefon 7010 0000



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.