Retten i Randers: Østjyde får fængselsdom og bøde for ulovlig fildeling

Randers
Torsdag 14. september 2023 kl. 09:00

Retten i Randers: Østjyde får fængselsdom og bøde for ulovlig fildeling
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK)


National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved en tilståelsessag ved Retten i Randers fået idømt en 37-årig mand fra Østjylland 60 dages betinget fængsel og en tillægsbøde på 10.000 kroner for ulovlig fildeling.

Manden har i en periode fra december 2020 til februar 2021 delt mindst 242 danske og udenlandske ophavsretsbeskyttede værker på de to nu lukkede fildelingstjenester ”Superbits” og ”NorTor.” Samtidig er manden dømt for i en periode fra marts 2021 frem til marts 2023 at have downloadet 676 og uploadet 356 ophavsretsbeskyttede værker via den nu lukkede fildelingstjeneste ”DanishBytes.”

Den dømte har i forbindelse med sagen indgået et forlig om erstatning med Rettighedsalliancen, der repræsenterer de retmæssige rettighedshavere til værkerne. Det var Rettighedsalliancen, der anmeldte sagen til politiet i februar 2021.

Specialanklager hos NSK, Jan Østergaard, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, der hviler på et solidt efterforskningsarbejde. Dommen sender et klart signal til alle fildelere om, at det kan have alvorlige konsekvenser ulovligt at dele film, musik og andet ophavsretsbeskyttet materiale.”

Fakta om NSK
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.