Retten i Randers: Hvidvask af 13 millioner gav 2 års fængsel

Randers
Torsdag 11. maj 2023 kl. 15:00

Retten i Randers: Hvidvask af 13 millioner gav 2 års fængsel

En 32-årig mand fra Østjylland er idømt to års fængsel for at have hvidvasket over 13 millioner kroner gennem sin virksomhed, som blev benyttet som såkaldt fakturafabrik.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har ved Retten i Randers fået idømt en 32-årig mand fra Østjylland to års fængsel, heraf et halvt år ubetinget, for at have hvidvasket over 13 millioner kroner gennem sin virksomhed.

Den nu dømte har i en periode fra januar til maj 2019 stillet to virksomhedskonti til rådighed for ukendte medgerningsmænd, der i perioden har modtaget og videreoverført lige over 13 millioner kroner via virksomhedens konti. Størstedelen af pengene er endt i udlandet. Virksomheden har i praksis fungeret som en såkaldt fakturafabrik, der skulle sløre sporet af penge, der formodes at stamme fra kriminel aktivitet.

Den dømtes virksomhed blev idømt en bøde på 6,9 millioner kroner og retten har konfiskeret omkring 800.000 kroner, som politiet har haft beslaglagt fra to af virksomhedens konti.

Anklager ved NSK, Konrad Joe Frank, siger:

”Hvidvask af den her karakter er en alvorlig sag, og det understreger dommen. Hvis man er med til at sløre pengestrømme, der stammer fra kriminalitet, er man også med til at gøre, at den bagvedliggende kriminalitet kan betale sig.”

Fakta om NSK
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.