Retssikkerheden er under pres og tilliden til regeringen styrtdykker

Debat
Søndag 15. november 2020 kl. 18:00

Retssikkerheden er under pres og tilliden til regeringen styrtdykker

.
Minkskandalen

Af: Arne Erikslev Toldbodgade 21, Randers NØ

Jeg skal ikke her gentage alle de fejl og ulovligheder, som er sket fra regeringens side i håndteringen af tvangsnedlæggelsen af hele minkerhvervet, som den seneste uger er godt belyst i alle medier.

Tilliden til regeringen fra starten af Corona epidemien og misbrugen heraf i en enerådig magtarrogance fra statsministerens side - bakket op af hendes koordinationsudvalg - er sket ud fra politiske bevæggrunde og en snævert risikovurdering fra SSI uden andre aktørers bedømmelser.

Professor Søren Riis Paludan fra Aarhus Universitet, udtaler:

”I min optik er dette et meget tyndt grundlag for at lukke hele Nordjylland og slå alle minkene ihjel”. ”Jeg undre mig over, at man fra myndighedernes side bruger dette som beslutningsgrundlag”.

Jeg tror desværre, at det også kan have noget at gøre med, at de implicerede ministre stort set ikke har nogen erhvervserfaring, herunder den store stab af akademiske rådgivere.



En baggrund i LO og Afrika studier kan måske godt give en styring af landet, men ikke nødvendigvis at opfylde en lederopgave med fokus på blandt andet at inddrage, at informere, at høre andres meninger inden endelig beslutninger træffes, hvortil kommer konsekvensen af sine beslutninger.

Et er så det skete, som ingen endnu kender konsekvensen af juridisk og økonomisk, men at regeringen vil fortsætte i samme spor med nyt udkast til en epidemilov betegnes blandt andet af juraprofessor fra Syddansk Universitet, som følger:

”Hvor man førhen havde et retskrav på erstatning ved et indgreb, bliver det nu op til politikernes nåde og om de synes, at man er hårdt nok ramt”.

De betydelige stramninger og vidtgående beføjelser i udkastet bliver også kritiseret af blandt andet Ældresagen, Danske Patienter, DSAM (om tvangsvaccinationer) med flere.

Der sker også daglige demonstrationer af unge mennesker på Slotspladsen, fordi de frygter, at den nye lov vil føre til ”diktatur uden udløbsdato”.

Man kunne håbe, at regeringen lyttede hertil, som den gjorde under de unges demonstrationer for den grønne omstilling.

Vi har også til gode at høre om, hvordan den ping pung udveksling blandt statsministeren, fødevareministeren, styrelser og departementer ender med ansvarsplaceringen for ulovlighederne, der er sket.

Det er forståeligt, at tilliden til regeringens håndtering af Corona krisen er faldet fra 76 – 55%.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.