Rejser tiltale for bestikkelse i kommune-sag

Østjyllandidag
Tirsdag 7. januar 2020 kl. 12:25

Rejser tiltale for bestikkelse i kommune-sag

Østjyllands Politi har nu rejst tiltale mod fire personer og to virksomheder i en sag, hvor en tidligere ledende medarbejder i Aarhus Kommune har været sigtet for modtagelse af bestikkelse.

”Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver”, forklarer specialanklager i Østjyllands Politi, Jesper Rodkjær.

Det drejer sig om to virksomheder fra henholdsvis Østjylland og Nordjylland samt fire personer fra Nordjylland, Sønderjylland og Østjylland. I alt er der 10 punkter på anklageskriftet, hvoraf syv omhandler bestikkelse og tre mandatsvig.

Kompleks efterforskning
Undervejs har i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold. I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse.

”Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort materiale. Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten, ” siger anklageren.

Det er endnu ikke afklaret, hvornår retssagen skal finde sted.

Af hensyn til den videre proces ønsker anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ikke at kommentere på det nærmere indhold af anklageskriftet, før retssagens begyndelse.


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.