Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?

Tirsdag 11. december 2018 kl. 07:32

Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
Iben Sønderup, Havevej 9, 8870 Langå - byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Randers. Folketingskandidat, opstillet i Østjylland.
LÆSERBREV Af Iben Sønderup, Havevej 9, 8870 Langå - byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Randers. Folketingskandidat, opstillet i Østjylland.

I Britt Bagers (V) seneste indlæg i de østjyske aviser, med svar til mig om regionernes fremtid, skriver hun, at hun gerne vil opklare, hvad der lader til at være et mysterium for mig. Derefter vil hun gerne slå fast, at Venstre ikke på forhånd har tænkt sig at nedlægge regionerne. Hvorefter hun længere henne i samme læserbrev skriver, at hvis en bedre kvalitet kræver en ændring af den nuværende struktur, så er Venstre klar til det. Altså at nedlægge eller omdanne regionerne.

Med den slags selvmodsigelser inden for den samme tekst, er det klart, at Venstres holdning til regionerne fortsat fremstår som et mysterium. Måske også for Venstre selv? Hvad vil Venstre med regionerne? Vil man nedlægge dem? Vil man fjerne nærdemokratiet – regionsrådene – og lade regionerne styre af embedsmænd i København? Vil man lade regionerne styre af bestyrelser? Og hvem skal i så fald vælge eller udpege dem?

I Venstres egne rækker, særligt inden for regionsrådene, er der stor utilfredshed med de planer for regionerne, som statsministerpartiet har luftet, hvilket er fremgået af flere læserbreve fra Venstres egne regionsrådsmedlemmer.

Lars Løkke Rasmussen (V) var arkitekten bag kommunalreformen, som fjernede nærdemokratiet fra borgerne. Mange følte sig efterladt på perronen, efter at toget var kørt dengang. Og vi er kun lige ved at komme til hægterne igen oven på kommunalreform og finanskrise. Skal vi så igennem endnu en omfattende reform? Det er jeg ikke tryg ved.
Og jeg mener, det er uanstændigt over for borgerne. Det giver usikkerhed på hospitalsgangene. Og det giver helt urimelige arbejdsvilkår for det personale, som i forvejen er trængt pga. bureaukrati og manglende tid til patienterne.

Mens vi venter på udspillet til en sundhedsreform, kan patienter, pårørende og personale fortsat gå rundt i uvished. Det er ikke i orden.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.