Regeringens prioriteter er helt forkerte

Debat
Torsdag 15. september 2022 kl. 16:00

Regeringens prioriteter er helt forkerte
Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre


Af Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre

Regeringens prioriteter er helt forkerte

Regeringens finanslovsforslag for 2023 er et meget skuffende et af slagsen. De præsenterer finanslovsforslaget som stramt og det eneste ansvarlige, men det er på ingen måde sandheden. Inflationen har ramt det højeste niveau i 40 år. Boligpriserne står over for at falde og arbejdsløsheden stige. Det er blevet betydeligt dyrere at være dansker, i løbet af det sidste år. De fakta tager regeringen slet ikke højde for i deres finanslovsprioriteter og det ser jeg meget alvorligt på.

Finanslovsforslaget indeholder en pulje, målrettet inflationshjælp til danskerne, på to milliarder kroner. Det er færre penge end regeringen brugte på deres varmecheck og det ved vi alle hvordan gik. Jeg frygter at regeringens forsøg på at hjælpe de dansker, som er hårdest ramt af prisstigninger, ender i endnu en skandale. Gang på gang har de vist, at de ikke har styr på økonomien eller i hvilke lommer pengene ender. Eller værre, er ligeglad med hvem de hjælper. Jeg ønsker ikke at være vidne til endnu et forsøg på, at Socialdemokratiet giver gaver til deres vælgere. I stedet vil jeg sænke elafgiften markant, til gavn for alle danskere!

Der er mange mangler i regerings finanslovsforslag, men jeg mener at negligeringen af psykiatrien og den grønne omstilling, er uholdbar. Psykiatrien er i mange år blevet underprioriteret og det ændrer sig desværre ikke med regeringens finanslovsforslag, hvor psykiatrien slet ikke har fået det nødvendige løft. Vi er langt fra 2025-målet om den grønne omstilling, men regeringen har ikke valgt at prioritere det. Det giver ikke mening i min bog. Socialdemokraterne er ræve røde, men ikke spor grønne.

I stedet for regerings dårlige håndtering af økonomien, mener jeg at vi skal have et skattestop, så det ikke er staten der gør det dyrere at være dansker. Samtidig skal vi prioritere den grønne omstilling og psykiatrien. Danmark har brug for en ny, borgerlig-liberal regering, som har prioriteterne i orden.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.