Regeringen leverer dårligere dyrevelfærd og naturmuligheder

Debat
Onsdag 21. september 2022 kl. 15:00

Regeringen leverer dårligere dyrevelfærd og naturmuligheder
Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre


Af Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre

Regeringen leverer dårligere dyrevelfærd og naturmuligheder

I onsdags havde vi i Venstre indkaldt Miljøministeren, Lea Wermelin og ministeren for Landbrug, fødevare og fiskeri, Rasmus Prehn til samråd om de bekymrende beretninger der kommer fra Molslaboratoriet. Der har været flere tilfælde ved Molslaboratoriet, hvor dyr har lidt tydelig overlast og dyrevelfærden har været yderst kritisabel.

Senest er der kommet en famøs video frem, hvor seks tyre jagtede to køer i mange timer og hvorefter fire af tyrene endt med at blive aflivet.

Regeringen har givet mulighed for dispensation af dyrevelfærdsloven, til naturnationalparkerne, hvilket forringer både tilsynspligten og foderpligten med dyrene. Det synes jeg, på ingen måde er okay! Ikke nok med at regeringen vil lave naturnationalparker, hvor der risikerer at gå indhegnede dyr uden tilsyn, så er der også en mangelfuld inddragelse af de lokale borgere.

Jeg vil sådan hade, hvis vi ikke kan bruge den natur, vi er så stolte af i Kronjylland. Vi bliver klart begrænset når store arealer, ellers fri natur, bliver indhegnet når det bliver til en naturnationalpark. Det forringer vores mulighed for at bruge den skønne natur.

Nu har jeg så endelig fået mulighed for, at stille nogle spørgsmål til de ansvarlige ministre og jeg må sige, at jeg er chokeret. Jeg blev mødt med en utrolig arrogance og bedrevidenhed, som jeg sjældent har set mage. Den socialdemokratiske regering laver endnu engang politik med skyklapper og lukkede øre. De kan ikke se problemerne i de tidligere tilfælde og vil ikke inkludere de lokale borgere i udarbejdningen af parkerne.

Jeg er dybt bekymret, for hvordan Molslaboratoriet skal udvikle sig og hvilken fremtid naturnationalparken ved Fussingø og Naturnationalpark Mols Bjerge ser ind i. Jeg kæmper imod naturnationalparker, der skaber dårlig dyrevelfærd og begrænser vores adgang til naturen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.