Regeringen har ingen svar på problemerne i sundhedsvæsenet

Debat
Tirsdag 4. januar 2022 kl. 11:00

Regeringen har ingen svar på problemerne i sundhedsvæsenet
Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre, Dybdalen 12, 8960 Randers SØ


Af Michael Aastrup Jensen, Medlem af Folketinget for Venstre, 8960 Randers SØ

Regeringen har ingen svar på problemerne i sundhedsvæsenet

Selvom sundhedsvæsenet er under pres, insisterede statsministeren i sin nytårstale på, at tiden ikke er inde til en reform af sundhedsvæsenet. Desværre hører vi om et meget stort arbejdspres og dårligt arbejdsmiljø i flere dele af sundhedsvæsenet. Selvom sundhedspersonalet er dygtige er der brug for handling nu, og hellere i dag end i morgen.

Jeg mener vi skal sætte alt ind på at gøre et godt sundhedsvæsen bedre, så vi også i fremtiden kan tilbyde et godt, trygt og nært sundhedsvæsen.

I Venstre ønsker vi et bedre og mere sammenhængende sundhedsvæsen tættere på borgerne. Hvor en høj kvalitet er tættere på borgeren. Derfor har vi fremlagt et forslag, hvor vi bl.a. investere i nye sundhedshuse, så hjælpe opleves tættere på og hvor man mødes af en høj kvalitet.

Derudover ønsker vi et ordentligt grundlag for at skabe svar på, hvorfra personalet i sundhedsvæsenet skal komme fra. Det nytter ikke noget at love 2000 flere sygeplejersker til danskerne, som statsministeren gjorde før sidste folketingsvalg, når vi i dag kan konstatere at det er svært at rekruttere. Her skal grundlaget være i orden.

Samtidig ønsker vi at gøre op med de store problemer som mange danskere oplever i forbindelse med at finde en læge. Den manglende lægedækning i Danmark, skal vi have løst nu og her. Derfor har vi fremlagt et udspil der skal sikre en bedre lægedækning i Danmark, med en målsætning om 5000 praktiserende læger i 2035.

Samtidig vil vi give de mange der i dag står over for at blive forældre flere rettigheder og mere frihed. Fokus skal være på den fødende, barnet og familien frem for på systemet. Vi har præsenteret syv forslag til at give fødende mere frihed og flere rettigheder, heriblandt muligheden for at vælge frit mellem offentlige og private tilbud til ukomplicerede fødsler, og ret til at have den samme ansvarlige jordemoder. På den måde sikre vi både stabilitet og tryghed.© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.