Randers Teater udvider sæsonen

Randers
Lørdag 25. marts 2023 kl. 11:00

Randers Teater udvider sæsonen
Foto: Randers Teater


Med to ekstra forestillinger i maj og juni indbyder Randers Teater til internationale teateroplevelser, som afslutning på sæson 2022/2023. Den svenske forestilling ”Snö” spiller for børnefamilier og den canadiske teaterkoncert med Tom Waits-musik ”Perform Tom Waits” spiller for de voksne.

”Ved at udvide sæsonen med to forestillinger, tager vi forskud på glæderne over, at der snart står et ombygget teater med en stor ny foyer, forklarer teaterdirektør, Peter Westphael.

”Vi kan simpelthen ikke vente med at tage hele teatret i brug igen efter vores store ombygning. Byggeriet har været ramt af forsinkelser af forskellig art, og desværre har det også gjort, at vi en gang imellem har været nødt til at aflyse forestillinger. Men nu begynder vi at kunne se en ende på det, så vi har lyst til at fylde salene med publikum til scenekunstneriske store oplevelser, siger Peter Westphael, der også glæder sig til at byde officielt indenfor i den nybyggede foyer efter sommerferien til en festlig åbningsdag.

I den svenske børneforestilling ”Snö” følger publikum historien om en rensdyrkalv, der kommer væk fra sin flok. Bange og fortabt, men også nysgerrig, møder den nogle af de dyr, der lever i de svenske bjerge, også bjørnen, stor og mægtig, men også lidt søvnig efter at have ligget i hi. Gennem dans og dukker skildres livet i den samiske bjergverden. Den smukke hvide verden, der sammen med samernes mere end 200 ord for sne, har dannet inspiration til en hjertevarm og smuk forestilling for børn og deres voksne.

I teaterkoncerten ”Perform Tom Waits” præsenteres publikum for det amerikanske musikikon Tom Waits’ bagkatalog, der bliver taget under kærlig behandling af det seks mand store canadiske orkester L'Orchestre d'Hommes-Orchestres. De seks multiinstrumentalister har dyrket hver enkelt Waits-sang og blandt andet skabt instrumenter af de mest alternative redskaber for at tilføje et særligt lydunivers til sangene. Dette canadiske orkester har sit helt særegne teatralske udtryk og favner hele Tom Waits musikalske følelse.

”Snö” spiller to forestillinger lørdag den 13. maj, mens man kan opleve ”Performs Tom Waits” lørdag den 17. juni.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.