Randers læste 70.000 sider og samlede 25.000 kr. ind til udsatte børn

Randers
Tirsdag 7. februar 2023 kl. 13:30

Randers læste 70.000 sider og samlede 25.000 kr. ind til udsatte børn

.
Randers læste 70.000 sider og samlede 25.000 kr. ind til udsatte børn

Onsdag d. 1. februar inviterede Randers Bibliotek i samarbejde med Danish CARE supply til et stort læsearrangement i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2023.

Randrusianerne læste næsten 70.000 sider på 10 timer, og Ivan Bach fra den lokale hjælpemiddelvirksomhed rundede beløbet op til 25.000 kr.

Eventyrbøger, krimier, billedbøger, aviser, lydbøger, sangbøger og skønlitteratur. Der blev vendt side efter side på biblioteker, i Bogbussen og på skoler i Randers Kommune, da Randers Bibliotek inviterede til Randers Læser onsdag d. 1. februar 2023. Den lokale virksomhed Danish CARE supply havde lovet at donere 25 øre pr. læst side til Danmarks Indsamlingen.

"Jeg er overvældet over randrusianernes læseglæde og lyst til at gøre en forskel for verdens udsatte børn, og derfor vælger vi at runde det samlede beløb op til 25.000 kr. Det er penge, vi glædeligt donerer til et godt formål med hjælp fra alle dem, der deltog i Randers Læser", siger Ivan Bach, indehaver af Danish CARE supply, der også donerede forplejning til deltagerne.

Hele dagen var der fyldt med læsende børn, unge og voksne på Hovedbiblioteket, i Bogbussen og på de lokale biblioteker, og stemningen blev løftet med frisk frugt, musik, kaffe, kage, bogbingo og pizza til deltagerne.

"Arrangementet har været en perfekt anledning til at vise, hvad biblioteket og læsningen kan gøre for fællesskabet. Både i mindre skala med hyggelige læsefællesskaber på de lokale biblioteker og det fantastiske rum i Hovedbiblioteket, hvor borgerne enten hyggede sig med venner eller familie - eller tog del i fællesskabet i ro med sin egen bog", siger Lone Engel Westphall, bibliotekschef i Randers Kommune.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.