Randers igen Sorteper

Lørdag 16. marts 2019 kl. 14:05

Randers igen Sorteper
Jørgen Andersen, Stenaltvej 6, 8930 Randers C.
LÆSERBREV Af Jørgen Andersen, Stenaltvej 6, 8930 Randers C.

I det nyligt indgåede trafikforlig mellem regeringen og Dansk Folkeparti er Randers igen blevet Randers igen Sorteper. Randers fik ganske vist tilkendt et mangeårigt ønske om en støjvold ved Helsted. Det er godt!

Det løser imidlertid ikke nogen af de store trafikale problemer der er gennem Randers by og Randersbro - der vurderes til at være et af landets største trafik knudepunkter.

Igennem mere end 25 år har der i Randers været talt om og arbejdet på at forsøge at løse trafikproblemerne. En af løsningerne er en østbroforbindelse over Randers Fjord. En løsning som er vurderet til at være et af de projekter, der vil give den bedste samfundsøkonomiske forrentning. Og som vil være til gavn for såvel trafikken i Randers, men også til gavn for såvel Mariagerfjord kommune og hele Djursland.

Derfor er det beskæmmende at se, at der i trafikforliget er afsat store økonomiske midler til en omfartsvej ved Mariager, som ingen ønsker sig. Samt en togbane fra Vejle til Billund, som vurderes til ikke at blive benyttet. Begge projekter er samtidigt vurderet til at give et meget lille eller ingen samfundsøkonomisk gevinst.

Fordi østbroen over Randers Fjord ikke er blevet prioriteret i det indgåede trafikforlig skyldes ifølge landspolitikerne, at østbroprojektet ikke er ordentligt gennemarbejdet og færdigbehandlet. Denne udlægning falder imidlertid byrådspolitikerne i Randers Kommune v/ borgmester Torben Hansen og Venstres gruppeformand Christian Brøns for brystet. De påstår, at landspolitikernes udlægning er forkert.

Herfra skal der lyde en kraftig en opfordring til alle folkevalgte landspolitikere, regions- og byrådspolitikere i Randers, Mariagerfjord og Norddjurslands kommuner: Sæt jer nu sammen og kom med et samlet pres på regering og folketing, så vi kan få fat i nogle af de 9. milliarder kr., der er afsat til ikke nærmere definerede projekter. Det kunne blandt andet være til den østbroforbindelse over Randers Fjord der vil være til gavn for de tre kommuner og for hele Østjylland. Dette, så vi ikke igen sidder tilbage med Sorteper.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.