Randers fejrer International Mentaltræningsdag

Forside
Søndag 19. maj 2019 kl. 13:00

Randers fejrer International Mentaltræningsdag

Den 24. maj er International Mentaltræningsdag,
der landet over bliver fejret med gratis mentaltræning af
certificerede mentaltrænere.

Også i Randers bliver det muligt for alle interesserede borgere at prøve kræfter med træning af mental styrke og modstandsdygtighed, når områdets certificerede mentaltræner Louise Brown inviterer til åbent hus på Normannsvej 1 kl. 17.

Her vil Louise Brown fortælle om mentaltræning og lave øvelser med de fremmødte, så de kan prøve det på egen krop.

Men hvad er mentaltræning? Louise Brown fortæller;

”Vi lever i en verden i dag, hvor sundhed ikke længere kun
handler om fysik. Det bliver kun vigtigere at pleje vores mentale sundhed og trivsel, og her kan mentaltræning hjælpe alle.”

Kernen i mentaltræning er at ændre uhensigtsmæssige eller negative tanker, vaner mm. til i stedet at blive støttende og opbyggende for personen. Under træningen påvirkes hjernen med positive suggestioner, ord eller målbilleder, der efter bare få ugers træning bliver til mentalatletens nye virkelighed.

Mentaltræning er en anerkendt forskningsbaseret træningsform, der kommer fra sportens verden, hvor den har været udbredt længe. Her anvendes træningskonceptet til at opbygge atleterne mentalt, øge præstationsevnen og troen på eget talent.

Det er den sidste knap, der kan skrues på, når både fysik og teknik er trænet til perfektion.

Selvom mentaltræning i stigende grad bliver brugt af helt almindelige mennesker med bl.a. at hjælpe dem fri af depression og stress, vil der d. 24. maj også være fokus på konceptets rødder i sporten.

Louise Brown er nemlig inviteret til Randers FC for at demonstrere forskellige øvelser for holdets spillere. ”Vores spillere er under konstant
pres, både fysisk og mentalt,” siger Søren Pedersen, sportschef i Randers FC. ”Vi er som klub meget interesseret i teknikker, der kan hjælpe dem til at håndtere det pres – og præstere endnu bedre på banen.”

”Mentaltræning kan lyde som det rene hokus pokus,” siger Louise Brown. ”Men det er faktisk bare simpel påvirkning af hjernen, når den er mest modtagelig for nye input. Derfor er det så kraftfuldt både på kort og lang sigt.

Jeg håber, at en masse randrusianere har lyst til at komme forbi og få afmystificeret konceptet. Vi har alle vaner, vi gerne vil af med, eller ting, vi gerne vil præstere bedre i.

Mentaltræning er vejen frem.” International Mentaltræningsdag arrangeres af Brancheforeningen for Danske Mentaltrænere med det formål at udbrede kendskabet til evidensbaseret mentaltræning.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.