Randers får naturambassadører

Onsdag 7. februar 2018 kl. 12:19

Randers får naturambassadører
Det nye ByNaturrum Myretuen på Nordre Fælled.


Randers får naturambassadører
Nordre Fælled pudret i sne.
Drømmen om et kursus for naturambassadører bliver til virkelighed takket være, at man har fået 27.000 kroner i støtte fra udlodningsmidler til friluftsliv.

Det er Nordre Fælleds Venner, som står bag sammen med Bysekretariatet – det boligsociale team i Nordbyen. Herudover bidrager både Randers Naturcenter og Randers Regnskov med undervisere, så deltagerne får et godt fagligt input.

Ideen om at skabe et naturambassadørkursus er udsprunget af de mange forskellige gode kræfter som har udfoldet sig på naturområdet Nordre Fælled indenfor de sidste 5 år. Mange i Randers kender endnu ikke de mange muligheder, der er for naturoplevelser på det gamle militære øvelsesterræn i den nordlige bydel. Området er blevet væsentligt udbygget med friluftsfaciliteter og har også en naturvejleder tilknyttet.

”Vi er enormt glade for de penge, vi får i tilskud, for nu kan vi få ideen til at blive til virkelighed, og vi kan komme i gang med at få uddannet nogle naturambassadører. Det betyder at vi kan få sat yderligere fokus på de mange naturperler Randers har,” siger Eske Thøgersen formand for Nordre Fælleds Venner. Han fik ideen til, at engagerede borgere formentlig godt vil virke som ulønnede goodwill-ambassadører for de grønne områder i Randers.

* Naturambassadør-uddannelsen, som dækker hele Randers by, går i gang 6. marts. Der vil sammenlagt være ca. 30 timers effektiv kursustid. Der vil blive et mindre deltagergebyr, som vil dække undervisere, fortæring, overnatning og støtte til netværksdannelse efterfølgende.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.