Randers-børn planter verdensskov

Randers
Fredag 20. november 2020 kl. 19:00

Randers-børn planter verdensskov
Fredag den 20. november blev der plantet verdensskov på Nordre FælledSom en del af arbejdet med FN's verdensmål planter børn fra det nordlige Randers til sammen 680 små træer på Nordre Fælled. Danmarks første verdensskov skal være med til at nedbringe CO2 i luften, beskytte det lokale drikkevand og minde os alle sammen om de 17 verdensmål.

Jennumparkens Fritidshjem har i samarbejde med Nørrevangsskolen, Fritidshjemmet Glentevej, KFUM's institutioner i området - herunder Solgården - sat fokus på FN's verdensmål.

Fritidshjemmet arbejder for eksempel med mål nr. 15 - Land og by - og mål nr. 11 - Bæredygtige byer. Juniorklubben lavede i foråret gaveæsker af genbrugsmaterialer, som er blevet solgt i den lokale Føtex. Pengene er gået til at købe træer, der nu er plantet på Nordre Fælled. Her har Skov- og Naturstyrelsen doneret et stykke jord til formålet.

Skoven er plantet som en verdensmålscirkel med 17 felter - et felt for hvert mål. I hvert flet er der plantet 40 træer af samme sort. Mellem hvert felt bliver der etableret en sti.

Om 4 - 5 år vil der være en fuldvoksen verdensskov til rekreative formål, som også skal minde os alle om verdensmålene. Skoven bliver 55 meter i diameter med en lysning i midten. Skoven kan ligeledes som alle andre skove optage CO2 fra luften og samtidig fungere som et naturligt filter, der beskytter drikkevandet mod nedsivning af kvælstof og pesticider.

"Jennumparkens Fritidshjem bliver nødt til at gå foran. Det er vigtigt at give vores børn nogle gode vaner og lærer dem om vigtigheden af at passe på vores klode. Også vores personale og forældre skal kende til verdensmålene og vide, hvordan de kan være med til at gøre en forskel," siger institutionsleder Birgitte Sørensen.

Projektet er støttet af Føtex Mariagervej, Silvan Lucernevej og Bysekretariatet på Flyvervej, der alle er med til at donerer træer. Desuden har XL Byg i Vorup doneret fem spader til brug ved plantning af træerne.
I byrådet er vi enige om, at vi i Randers skal gå foran og række ud efter verdensmålene for en bæredygtig verden – sammen. Skoven her er et af de fineste eksempler på det. Jeg glæder mig til at se verdensskoven vokse sig stor med tiden. Jeg håber også, at skoven bliver et sted, hvor mange andre har lyst til at komme forbi og få en god oplevelse," sagde borgmester Torben Hansen, da han fredag var med til at plante verdensskoven på Nordre Fælled.


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.