RAKU PÅ JENS OTTO KRAGS PLADS

Randers
Onsdag 1. februar 2023 kl. 14:00

RAKU PÅ JENS OTTO KRAGS PLADS

.
RAKU PÅ JENS OTTO KRAGS PLADS

Kom og dekorer og brænd din egen personlige tekop.

I denne vinterferie inviterer Randers Kunstmuseums Billedskole børn og familier til RAKU-brænding lørdag den 11. februar kl. 11-14 på Jens Otto Krags Plads.

Vi raku-brænder tekopper i en primitiv RAKUOVN– sammen med Billedskolens kunstnere.

Vi har fået drejet 80 tekopper og vi står klar med glasur og en Rakuovn. Koppen tager du med hjem – det koster 60 kr. at deltage – en kop per deltager.

Raku er en gammel japansk brændingsteknik, raku brændingen foregår udendørs, og er en fantastisk måde at brænde på. Den lave brændings temperatur, ca. 900 c. gør at leret ikke brænder tæt, men glasuren smelter ud. Glasuren krakelerer i en meget smuk struktur.

Tilmelding via linket: https://billetto.dk/e/raku-braend-din-egen-teskal-billetter-786430

Ligger der en kunstner på din sofa? Eller sidder der en kunstner bag skærmen?

I så fald optager Randers Kunstmuseums Billedskole lige nu nye elever

Siden 2018, hvor Billedskolen på Randers Kunstmuseum blev etableret, har tilbuddet til byens børn og unge cementeret sin vigtige funktion som fritidstilbud for kunstinteresserede børn og unge. Vi kan se at tegnehold, billedkunsthold og tværkunstneriske forløb skaber et godt fundament for de spirende unge kunstnere i Randers.

Billedskolen på Randers Kunstmuseum kører i 2023 med hele seks forskellige hold i to forskellige værksteder på 2. sal i Kulturhuset: Kunstværkstedet og KUNSTLab. Så selvom huset lige nu er dækket af stilladser arbejdes der på fuldt tryk i begge værksteder, hvor børn og unge undervises af professionelle billedkunstnere og forfattere.

Billedskolens hold er opdelt efter alder: 1.-2. klasse, 3.-5.klasse og 6.-9.klasse og har tre forskellige linjer:

1. Tegnehold med hovedvægt på iagttagelsestegning med kul, blyant, kridt og pen,
2. Billedkunsthold hvor der arbejdes med tegning, grafik, maleri, skulptur og mixed media
3.Tværkunstneriske hold hvor der arbejdes med skrive- og billedkunst
På Billedskolen bliver børn og unge præsenteret for teknik, materialer, komposition, farvelære, men får også mulighed at finde ind til sit eget personlige udtryk Der er højt til loftet, vi leger, eksperimenterer og undersøger hvad billedkunsten kan.

Billedskolen inviterer desuden byens borgere til arrangementer i vinterferien, sommerferien og efterårsferierne.

Læs mere om billedskolen på Billedskole - Randers Kunstmuseum

Billedskolen er støttet af midler fra Statens Kunstfond og kulturministeriet via Østjysk Vækstbånd/ Kulturforvaltningen i Randers Kommune
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.