R: Vores børn, vores fremtid

Søndag 2. oktober 2016 kl. 11:00

R: Vores børn, vores fremtid
Mogens Nyholm, byrådsmedlem for Radikale Venstre.
PRESSEMEDDELELSE v. Mogens Nyholm (R). Venstre mener selv budget 2017 er børnenes budget – sammenlignet med Radikale Venstres budgetforslag er V-DF budgettet ærlig talt 'forbudt for børn'.

Vedtages Radikale Venstres budget ved 2. behandlingen i oktober måned, vil især børnene og de unge blive vinderne.

Nedenstående sammenlignes Radikale Venstres budgetudspil med Venstre-DF forliget for budgetåret 2017, så borgerne nemmere kan se forskellen på dem og os.

Hvis Radikale Venstres budget vedtages, vil der være 15 millioner kroner mere til vores skolebørn, 2 millioner mere til de mindste børns pasningsordninger samt 1 million kroner mere til at unge kan få psykologhjælp. Vi kalder det for en generationspakke til kommunens børn og unge – en pakke der ærlig talt bliver til gavn for alle på den lange bane. Vores børn, vores fremtid.

Mht. de sårbare børn er vores kommuneøkonomi i den grad udfordret dags dato, da der bare i det seneste år ses en manko i omegnen af 20 millioner kr. Derfor vælger Radikale Venstre at tage fat og tilfører området 10 millioner kroner mere end Venstre og DF gør. Vi kalder det social ansvarlighed og forståelse, at udvise rettidig omhu over for vores mest sårbare børn – samt udvise nødvendige respekt for lovgivningen på området. V og DF tilfører kun 2,5 millioner kr. til området!

Fire millioner til ældre og handicappede
Radikales budget indeholder 4 millioner kroner mere til både vores handicappede medborgere og de ældre, end Venstres og DFs gør.

På kulturområdet tilføres ekstra 5 millioner kroner hos Radikale Venstre – knap halvdelen heraf bruges til at gøre det gratis for idrætsforeningerne at benytte idrætshallerne. Vi vil nemlig gøre det nemmere at være foreningsleder/frivillig, og vi håber flere borgere derved finder vej til hallerne; og dét i hele kommunen. Vi tror nemlig på kommunens idrætsforeninger hellere vil have gratis halleje fremfor en ny Hal 4 med plads til 4.000 tilskuere.

Endelig betænkes naturen med 1 million kroner i Radikales budgetforslag (0 kroner hos V og DF!), og vi ønsker en erhvervspolitik, hvor vi målrettet går efter de kreative erhverv. Modsat Venstre og DF ønsker Radikale Venstre at nedlægge Ejendomsservice - vi vil have pedellerne tilbage til skolerne og plejehjemmene.

På anlægsdelen er Radikale og DF-Venstre enige om at Museum Østjylland skal have penge til en kommende stamudstilling, samt at P-mulighederne forbedres ved Randers Hallen/Randers Stadion. Venstre-DF vil bruge 2,7 mio. til parkering ved Randers Hallen, hvor Radikale Venstre har fokus på Randers Stadion, hvor vi mener kommunen skal understøtte, at grus-P pladsen ved Viborgvej får et lag asfalt (0,5 mio. kr.).

Teltet tilbage på Justesens Plæne!
Ydermere ønsker Radikale Venstre det store telt tilbage til Justesens plæne i Randers Ugen samt at Doktorparken får endnu et løft.

Venstre og DF er de eneste partier i byrådet, der vil have en ny Hal 4 ved Randers Hallen. Forligskredsen vælger at etablere et Handicaphus, hvor Radikale som nævnt vælger at tilføre området flere penge til de handicappedes hverdag (kerneydelsen).

Lille skattestigning
Det skal nævnes, at Radikale fjerner rammebesparelsen på 1,01 %. Der iagttages, at der er råd til mere velfærd i Radikale Venstres budgetforslag. Finansieringen sker fortrinsvis ved en lille skattestigning på blot 0,3 % samt enkelte prioriterede budget-besparelser. Et løft i skatteindtægterne er desværre nødvendigt, da fremdriften i kommunen reelt har stået på standby i hele storkommunens historie - og det samtidig med at bl.a. skolebørnenes skoledag, de mindste børns pasning, samt de ældres pleje er udfordret på økonomien som aldrig før – handling må der til, alt andet er uansvarligt.

Læs mere om Radikale Venstres budget på www.randers-radikale.dk Et budget vi Radikale kalder et anskueligheds-budget.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
* Ny mailadresse: info@randersidag.dk


© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.