Q8-spøgelseshus i Drastrup forvandles til flot butik

Randers
Tirsdag 15. juni 2021 kl. 10:00

Q8-spøgelseshus i Drastrup forvandles til flot butik

.
Læserbrev af folketingskandidat og næstformand for Miljø og Teknik, Iben Sønderup (S), Sjællandsgade 20, 8900 Randers samt medlem af udvalget for Miljø og Teknik, Anker Boje (S)

Q8 har i seks år haft en forladt tankstation til at skæmme et område ved Drastrup, hvor grunden desuden er forurenet. Men siden byrådsmedlem og folketingskandidat Iben Sønderup (S) tog sagen op har Q8 måttet sande, at de ikke havde opfyldt bestemmelserne.

Og nu kommer der til at ske endnu mere. Den forladte tankstation, der siden 2015 har fremstået som et spøgelseshus, vil nu forsvinde, og i stedet vil der komme en flot dagligvarebutik til glæde for borgerne i et stort opland.

Anker Boje har gennem længere tid arbejdet på at sikre selve placeringen af butikken netop på Q8-grunden, så vi kunne få den ryddet op og gjort området pænt.

Byrådet i Randers Kommune har nu endeligt vedtaget lokalplanen for butikken, som bliver en del af Rema1000's kæde i Danmark.

Vi er er utrolig glade for, at det nu vil lykkes for os at få grunden forvandlet fra forurenet spøgelsesgrund til en butik, som vil kunne betjene borgerne i et stort område.

Da Iben Sønderup begyndte at grave i sagen, viste det sig, at grunden var mere forurenet, end kommunen vidste, fordi Q8 ikke havde fremsendt den lovpligtige forureningsrapport om stedet.

Vi mener, det er helt utilstedeligt, at borgerne har været tvunget til at gå og se på den grimme grund og bygning i så mange år, uden at Q8 har ryddet op. Men nu bliver den forfaldne tankbygning revet ned, og der bliver bygget en flot butik i stedet for.

Den her sag viser med al tydelighed, at politik betyder noget for borgernes hverdag, og at det kan betale sig at kæmpe for en sag.

Vi glæder os over den nye Rema1000-butik, der skal komme. Det bliver spændende for borgerne at få adgang til et større udvalg af dagligvarer, samtidig med at den grimme grund forvandles til en pæn butik.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.