Politiet øger sit beredskabsniveau som følge af stigende smittetryk

112
Torsdag 17. september 2020 kl. 07:00

Politiet øger sit beredskabsniveau som følge af stigende smittetryk


Som følge af den seneste tids smitteudvikling har politiet i dag besluttet at forøge sit beredskabsniveau i indsatsen mod spredning af coronavirus nationalt og lokalt.

Det forhøjede beredskabsniveau indebærer en generel forøgelse af politiets indsats over hele landet, herunder øget politimæssig tilstedeværelse i udsatte områder, intensivering af den operative styring og koordinering i Den Nationale Operative Stab (NOST), indkaldelse af relevante lokale beredskabsstabe (LBS) i politikredsene og løbende opfølgning og evaluering af indsatsen på øverste ledelsesniveau.

"Indsatsen mod Corona er gået ind i en ny fase, som stiller øgede krav til politiets indsats over hele landet. Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne, og vi er bekymrede for smitteudviklingen. Kurven skal knækkes, og det skal ske i de kommende uger, mens vi stadig er på forkant af udviklingen. Derfor løfter vi nu vores beredskabsniveau til samme niveau, som den var på i foråret," siger rigspolitichef Thorkild Fogde.

Indsatsen forankres i politiets koncernledelse, hvor alle landets politidirektører deltager under rigspolitichefens ledelse.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.