Pas på med øregas, Brorsen

Torsdag 2. juni 2016 kl. 06:15

Pas på med øregas, Brorsen
LÆSERBREV Af Daniel Egehoved Olesen, Randers - forperson for Alternativet Randers.

I sit læserbrev 30. maj kommer Asger Brorsen med diverse indsigelser mod Alternativet. Som forperson for Alternativet Randers vil jeg gerne besvare hans læserbrev punkt for punkt.

Brorsen bryder sig ikke om Uffe Elbæks udtalelse fra årsmødet om, at det er tid til ”eksperimenter med vort velfærdssamfund”. For ham har sådanne udtalelser fra venstreorienterede kræfter ”…altid betydet, at der efterfølgende var en masse andre mennesker, som pludselig ikke var plads til i det 'nye' samfund.”

Ny mailadresse: info@randersidag.dk

Selv hvis vi tilgiver fejlslutningen, at Alternativet skulle være venstreorienteret frem for bredt orienteret, undrer jeg mig alligevel. Det er den nuværende regering, som bl.a. har skåret i pensionisternes boligstøtte, undermineret kommunerne under dække af begrebet omprioriteringsbidrag, nedsat kontanthjælpen og indført den lavere integrationsydelse samt pakket flygtninge væk i dyre teltlejre fremfor at anvende eksisterende, tomme boliger.

Alt sammen tiltag, som øger den sociale ulighed, skaber skel og skubber befolkningsgrupper ud af samfundet.

Dernæst anvender Brorsen et gammelt, retorisk kneb ved at fremhæve sig selv som erhvervsdrivende og er åbenbart derfor en pålidelig kilde til at tale om samfundsøkonomi. Modsat ham selv fremstilles Alternativets medlemmer som 'outrerede' fantaster.

Idet jeg selv er selvstændig erhvervsdrivende og har været det siden jeg blev færdiguddannet, er jeg i kraft af Brorsens egen retorik altså lige så egnet til at udtale mig om samfundsøkonomi. Derudover kan jeg støtte mig op af Alternativets politik såsom vores iværksætterpakke, som enhver kan finde og læse online. Den indeholder 26 konkrete forslag til at hjælpe iværksættere som Brorsen og mig selv til at skabe nye virksomheder, og alle forslagene er fuldt finansieret.

At antyde, at Alternativet er erhvervsfjendtligt, kan jeg på ingen måde forstå. Tværtimod er denne iværksætterpakke den mest ambitiøse og nytænkende pakke inden for dette felt, som noget parti har foreslået.

Brorsen udtaler ganske rigtigt, at vi i Danmark ”har opbygget et fantastisk velfærdssystem”, og at han håber på, at han fortsat "kan komme på hospitalet eller på aftenskole i et ikke-eksperimenterende demokratisk samfund.”

Hvis vi vender tilbage til samfundsøkonomien, er Brorsens håb dog desværre truet. Ifølge sundhedsministeriet og Danmarks Statistik er udgifterne til sundhedsvæsnet er steget fra 152,4 milliarder i 2013 til 155,1 milliarder i 2014 og 163,8 milliarder i 2015. Hvis der fortsat skal være råd til gratis sundhedsvæsen og generel velfærd er det bydende nødvendigt, at vi tænker i nye baner. Alternativets eksperimenter vil ikke true velfærdssamfundet, men tværtimod redde det.

Skulle Brorsen besvare mit indlæg, er det selvfølgelig hans ret. Jeg vil dog en sidste gang citere hans læserbrev, hvor han kalder Alternativets udtalelser for ”indholdsløst øregas” blandt andet. Jeg håber, at Brorsen i fremtiden ligesom jeg vil argumentere med fakta, statistik, eksempler på ført og foreslået politik osv. Blot så den politiske debat ikke ender i 'øregas'.

* ALTERNATIVET OG UFFE ELBÆK PÅ VEJ TIL ØNSKEØEN - klik og læs.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her. Del på sociale medier. Ny mailadresse: info@randersidag.dk


(Rådmands Boulevard 31, 8900 Randers, 25 36 91 47)
© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.