Paderup Gymnasium: besked udsat til 17. maj

Randers
Torsdag 29. april 2021 kl. 10:00

Paderup Gymnasium: besked udsat til 17. maj

.
Ansøgere til stx i Østjylland må i år væbne sig med tålmodighed. Senest den 17. maj får ansøgerne besked i e-Boks om, at der er reserveret en foreløbig plads på et alment gymnasium. Normalt kommer beskeden 1. maj.

På grund af usikkerhed om Aarhus Tech fortsat ønsker at drive stx- og hf-uddannelserne på Aarhus Gymnasium i Tilst, bliver årets breve om pladsreservation på det almene gymnasium til alle STX-ansøgere i Østjylland op mod to uger forsinket.

Baggrunden er, at Børne- og undervisningsministeren har besluttet at følge Regionsrådets indstilling om at lukke Aarhus Gymnasiums stx-tilbud på Dollerupvej. Herefter har Aarhus Tech tilkendegivet, at de overvejer fremtiden for stx-tilbuddet i Tilst. Indtil der er opnået større klarhed om denne situation, er det ikke muligt at gøre elevfordelingen helt færdig.

- Vi er nået meget langt med elevfordelingen. Men før vi kan komme helt i mål, har vi brug for afklaring om stx i Tilst, siger Allan Friis Clausen, der er formand for Fordelingsudvalg Øst og til daglig selv er rektor for Paderup Gymnasium i Randers.

Fordelingsudvalget har fået dispensation til udskydelsen af fristen fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Alle får en plads

Allan Friis Clausen forklarer, at hvis stx i Tilst fortsætter som hidtil, så er elevfordelingen færdig, og der kan i så fald hurtigt udsendes reservationsbreve. Hvis stx-tilbuddet i Tilst imidlertid ikke opretholdes, skal de ansøgere, der er placeret i Tilst, flyttes til andre gymnasier i Aarhus. Formanden understreger dog, at udvalget nok skal finde en løsning.

- Det bliver ikke noget problem. Det kræver blot lidt mere tid end ellers. Jeg ved, at jeg har mine rektorkolleger i udvalget bag mig, når jeg siger, at vi nok skal løse alle de udfordringer, der måtte opstå, siger Allan Friis Clausen og forsikrer:

- Når vi er færdige, vil der ikke være nogen ansøgere, der står tilbage, uden at vi har reserveret en foreløbig plads til dem på et alment gymnasium - eller hvad de i øvrigt måtte have prioriteret af ungdomsuddannelse.

Fakta

Alle uddannelsesinstitutioner i Østjylland, der udbyder stx- og hf-uddannelsen, er medlemmer af Fordelingsudvalg Øst.

Udvalget dækker gymnasierne fra Randers i nord over Aarhus til Skanderborg i syd og har til opgave at fordele ansøgere til stx og hf på de gymnasier, der har fået flere ansøgere, end deres kapacitet giver mulighed for at optage.

Ifølge lovgivningen skal denne fordelingsproces være afsluttet og ansøgere have fået besked om reservation af en foreløbig institutionsplads senest 1. maj. I år har

Børne- og Undervisningsministeriet imidlertid givet udvalget mulighed for at udskyde denne frist til den 17.maj.

I fordelingsudvalget sidder lederne af de østjyske uddannelsesinstitutioner, der udbyder stx, hf og IB, samt to regionsrådspolitikere og to elevrepræsentanter.

Udvalgets formand har siden 2019 været Allan Friis Clausen, rektor for Paderup Gymnasium i Randers.

Fordelingsudvalget bistås i sit arbejde med sekretariatsbetjening fra Region Midtjylland.


Flere oplysninger

Formand for fordelingsudvalget, Rektor Allan Friis Clausen, Paderup Gymnasium, tlf. 8641 6677, ac@paderup-gym.dk© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.