Oliver Bach fra Randers Roklub har vundet 5 medaljer til forårets kaproninger

Randers
Fredag 29. juli 2022 kl. 20:00

Oliver Bach fra Randers Roklub har vundet 5 medaljer til forårets kaproninger
Oliver Bach fra Randers Roklub Foto: Privat


Af Klaus Hansen

Oliver har vundet 5 medaljer til forårets kaproninger.

Oliver Bach fra Randers Roklub har haft en travl tid i foråret og sommeren. Til daglig træner han hver dag i Hadsund Kraftcenter – nogle dage 2 gange om dagen.

Han deltog i Copenhagen Regatta den 14. og 15. maj, hvor der blev kæmpet i meget dårligt vejr med kraftig vind. Her opnåede Oliver dog en 2. plads om lørdagen og en 1. plads om søndagen i singelsculler.
Derefter blev han udtaget til bruttogruppen på U18 landsholdet.

Her deltog han den 17. til 19. juni med 3 andre drenge fra hhv Kolding, Sorø og Odense i Nordisk Mesterskab i Tempere i Finland. Trods megen intens træning i al slags vejr i Odense rakte deres placering desværre ikke til en podieplads. Kraftig regn, kulde og bølger gjorde betingelserne for svære for drengene, da de ikke havde roet sammen så mange gange.

Derefter tog Oliver den 25. og 26. juni til en stor kaproning i Amsterdam for at prøve hvordan en større international regatta fungerer. Der var 34 roere i sculler i Olivers aldersklasse. Det rakte desværre ikke til en placering eller til at gå videre. Det var dog rigtig god læring, og Oliver fik erfaret, hvor højt niveauet er til disse regattaer.

Derefter tog han til regatta i Sorø den 2. og 3. juli. Oliver stillede op i dels sculler og dobbeltsculler med Tobias fra Odense.
Her opnåede Oliver guld i sculler om lørdagen og sølv om søndagen. Om søndagen blev det til guld i dobbeltsculler.

Der er ingen tvivl om, at Oliver besidder talent og engagement. I en alder af 17 år er han dog rykket op i U19 gruppen og her skærpes konkurrencen betydeligt.

Herefter fulgte en tiltrængt ferie og Oliver er nu klar igen med intensiv træning, roning og regattaer.

Den næste finder sted den 6. og 7. august. Det er årgangsmesterskabet som afholdes i Holstebro.

Det bliver spændende fortsat at følge ham og se hans udvikling



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.