Østjysk firma vil kæmpe for handicappede medborgere

Østjyllandidag
Lørdag 6. maj 2023 kl. 09:00

Østjysk firma vil kæmpe for handicappede medborgere
A Priori ApS


Handicappede medborgere i eget hjem har muligheden for at søge om en hjælperordning, når de har en betydelig og varig nedsat funktionsevne med behov for omfattende og sammensat hjælp. Hjælperordningen er beskrevet som den danske velfærdsmodels handicappolitiske kronjuvel – også kaldet ”Borgerstyret Personlig Assistance” eller ”BPA ordningen”.

A Priori blev for godt 1 år siden godkendt af Socialtilsynet til at varetage arbejdsgiveransvaret for BPA hjælperordninger, når borgeren (BPA arbejdslederen) vælger at overdrage arbejdsgiveransvaret for hjælperordningen til et privat firma. A Priori går dog skridtet videre og har pr. 1. maj 2023 oprettet en ny BPA rådgivning:

”Vi erfarer, at BPA ordningerne er under hårdt pres i form af nedskæringer i den bevilgede hjælp, frakendelse af ordninger samt indsnævring af personkredsen for BPA. Den udvikling vil vi gerne gøre vores til at modvirke med vores nye BPA rådgivning, så vores handicappede medborgere bevarer lige muligheder for at kunne leve et aktivt og frit liv. Det er jo ikke en målgruppe, som bare kan hive tegnebogen op for at betale for hjælpen, når man, som gælder de fleste, er på førtidspension”, udtaler A Priori´s BPA Specialkonsulent, Gitte Jensen.

Tal fra Danmarks statistik viser, at der med udgangen ad 2021 er knap 2000 borgere på landsplan med en BPA hjælperordning svarende til, at hver af landets 98 kommuner i gennemsnit har 20 af disse ordninger. Hver kommune udregner individuelt det tilskud, som gives til BPA hjælperordningerne, og serviceniveauet i form af tilskuddets størrelse er meget forskelligt fra kommune til kommune.

A Priori´s Sales & Bid Manager Martin Kragh Abildgaard tilføjer:
”Lovgivningen er egentlig den samme i hele landet, men vi ser store kommunale forskelle på udmåling af timer og udmåling af tilskud. Med vores to nye specialkonsulenter Gitte og Bo, som kommer med en meget stor erfaring fra arbejdet på området, og min uddannelse som socialrådgiver, så vil vi kunne skabe ekstra værdi med vores nye BPA rådgivning for A Priori´s BPA arbejdsledere. Vi ønsker med vores BPA rådgivning at rådgive borgerne om ansøgning, klagevejledning i tilfælde af nedsættelse af timetal eller frakendelse af ordningen samt hjælp hvis samarbejdet med den kommunale sagsbehandler er gået i hårdknude. Vi går ind for, at alle borgere får den bedste råd- og vejledning om deres muligheder.”© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.