Ø-turismedag 2019: Sådan styrker vi ø-turismen i Danmark

Forside
Torsdag 8. august 2019 kl. 19:00

Ø-turismedag 2019: Sådan styrker vi ø-turismen i Danmark

Landdistrikternes Fællesråd inviterer i samarbejde med Partnerskab for Dansk Ø-turisme til Ø-turismedagen 2019, der er målrettet øboer, destinationsselskaber og turismeaktører.

Ø-passet bliver revet væk og turisterne strømmer igen i år til de danske øer, som oplever fulde færgeafgange og højere omsætning i lokale butikker og restauranter.

For at sætte fokus på øernes turismepotentiale og Ø-passets videre udvikling, inviterer Landdistrikternes Fællesråd i samarbejde med Partnerskab for Dansk Ø-turisme, der består af Sammenslutningen af Danske Småøer, Dansk Erhverv, Færgeskretariatet, Danske Rederier, De Samvirkende Købmænd og Food Organisation of Denmark (FOOD), til Ø-turismedagen 2019, som afholdes mandag den 16. september 2019, kl. 10.00 - 15.30 på Holckenhavn Slot, Holckenhavn 1, 5800 Nyborg.

Til arrangementet, hvor deltagerne får mulighed for at videndele og komme med input til videreudviklingen af Ø-passet, vil der bl.a. være fire korte oplæg om potentialerne for ø-turisme af:

Dorthe Winther, formand, Sammenslutningen af Danske Småøer
Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Dansk Erhverv
Jan Fritz Hansen, sekretariatsleder, Færgesekretariatet
Niels Balling Larsen, konsulent, Danske Rederier
Der vil bl.a. være fokus på attraktivitet, tilgængelighed, synlighed og rammebetingelser, som kan bidrage til at styrke forudsætningerne for at indfri potentialet for ø-turisme i Danmark.

Efterfølgende vil Noa Jankovic, kontorchef i Landdistrikternes Fællesråd, fortælle om arbejdet med projektet "Ø-passet som platform for formidling af ø-aktiviteter", der er støttet med 1,5 mio. kr. af Nordea-fondens kystpulje og Erhvervsministeriets landdistriktspulje.

© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.