Nyt tværpolitisk samarbejde i Randers

Debat
Torsdag 22. september 2022 kl. 10:00

Nyt tværpolitisk samarbejde i Randers
Iben Sønderup fra Socialdemokratiet og Klaus Nyengaard fra Det Konservative Folkeparti foran Hotel Randers
Privat foto


Af Carina Kondrup

Nyt tværpolitisk samarbejde i Randers

Et nyt politisk makkerpar i Randers satte hinanden stævne på Hotel Randers en blæsende septemberaften.

Iben Sønderup fra Socialdemokratiet ville gerne se, hvad konservative Klaus Nyengaard havde at byde på af politik. Begge er opstillet i Randers. De to folketingskandidater krydsede klinger over en god middag på byens fine, gamle hotel og prøvede hinandens holdninger af.

"Det er vigtigt at kunne lytte til sine politiske modstandere," mener Iben Sønderup, som kender det politiske spil fra sine otte år i Randers Byråd.

Og der er masser af emner at diskutere. Landspolitisk er de Konservative og Socialdemokraterne tydeligvis ikke enige om den økonomiske politik. Mens de Konservative mener, at man kan udvikle velfærden gennem effektiviseringer og topskattelettelser, slår Socialdemokratiet på, at der skal følge flere penge med, når der bliver flere ældre. Og så er der ikke råd til skattelettelser.

"Jeg mener at vi skal snakke lige meget om, hvordan vi skaber velstand, så vi har råd til fremtidig velfærd, såvel som hvordan vi løbende forbedrer den offentlige sektor - det går hånd i hånd", siger Klaus Nyengaard, der er opstillet til folketingsvalg for første gang.

Det bliver en spændende valgkamp. Det bliver især svært at forudse, hvad der sker i den borgerlige lejr, som er "et kludetæppe af små partier, som ikke engang kan blive enige om én statsministerkandidat", som Iben Sønderup formulerer det.

Sønderup og Nyengaard er altså uenige om mange ting. Men fælles for dem er, at de er klar til at arbejde for resultater til Randers.

"Vi kommer gerne på besøg sammen. Både hos virksomheder, på uddannelsesinstitutioner og hos foreninger i Randers-området," siger Klaus Nyengaard.

Iben Sønderup supplerer: "For uddannelsesinstitutionerne har vi udviklet et dialogbaseret undervisningstilbud, som kan være et alternativ til de klassiske paneldebatter. Vi vil gerne besøge 1-2 klasser ad gangen og få en snak med de unge om, hvad de mener er vigtigt."

De to har også planlagt nogle live-debatter på Facebook samt flere andre ting, de endnu ikke vil afsløre.

Hotelregningen for middagen bliver gemt til efter valget. Den, som bliver valgt, skal betale regningen. "Og hvis vi begge bliver valgt, deler vi den," fortæller Klaus Nyengaard med et glimt i øjet.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.