Nyt kursus om forebyggelse og håndtering af sexchikane

Danmarkidag
Tirsdag 26. januar 2021 kl. 17:49

Nyt kursus om forebyggelse og håndtering af sexchikane
Bodil Nordestgaard Ismiris. Foto lederne


.
Lederne lancerer i dag kursus om forebyggelse og håndtering af sexchikane

Lederne sætter nu handling bag holdning om nultolerance over for sexchikane og lancerer derfor et digitalt kursus i forebyggelse og håndtering af sexchikane, der er tilgængeligt for alle Danmarks ledere.

Vi skal styrke indsatsen mod sexchikane, så ingen – hverken ledere eller medarbejdere – er i tvivl om, at sexchikane er et no-go. Det gør vi ved at give lederne viden og redskaber til at sætte handling bag deres holdninger, siger Ledernes administrerende direktør, Bodil Nordestgaard Ismiris, i forbindelse med lanceringen af det nye kursus om forebyggelse og håndtering af sexchikane, som bliver tilgængeligt fra i dag.

Flere end 4.400 ledere skrev på mindre end to uger i efteråret 2020 under på et løfte om nultolerance over for sexchikane på arbejdspladsen, da Lederne kørte sin kampagne mod sexchikane.

Det er dem – sammen med de øvrige titusindvis af ledere, som ønsker at gå forrest – kurset er til for, fortæller Bodil Nordestgaard Ismiris.

Vi skal hjælpe ledere til at træde i karakter

Når man har ansvar for at lede, har man en forpligtelse til at gå foran. Derfor skal man som leder være med til at skabe en tryg arbejdsplads og tage styringen i kampen mod sexchikane.

Men opgaven er ikke nem – og derfor ønsker Lederne at hjælpe danske ledere med at se fremad og skabe en kultur, der understøtter et chikanefrit miljø. Det gør vi ved at bidrage med viden og de rette værktøjer i kurset, så alle danske ledere har mulighed for at blive klædt på til at forebygge og håndtere sexchikane på bedste vis.

- Det kræver god ledelse at bekæmpe sexchikane på arbejdsmarkedet, og i den enkelte virksomhed handler det om at skabe en arbejdsplads, der bygger på normer og værdier, som aktivt modvirker sexchikane. Det skal være klart for alle, hvor grænserne går, og at der er nultolerance over for sexchikane. På kurset giver vi lederne viden til, hvordan de arbejder med at skabe præcis sådan en arbejdsplads. Samtidig giver vi lederne indsigt i juraen på området, samt hvilket juridisk ansvar de har som ledere.

Kurset om forebyggelse og håndtering af sexchikane er gratis og tilgængeligt for alle – også folk, der ikke er medlem af Lederne.

Kurset kan findes på Ledernes hjemmeside, www.lederne.dk, under temaet sexchikane.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.