Nyt gåfællesskab: Fra 200 meter til over to kilometer og mere livsglæde

Randers
Torsdag 9. december 2021 kl. 10:00

Nyt gåfællesskab: Fra 200 meter til over to kilometer og mere livsglæde
Erik Sommer og Ida Pedersen på gåtur i Kristrup


Af Carina Kondrup

Nyt gåfællesskab: Fra 200 meter til over to kilometer og mere livsglæde

I Kristrup har kommunens frivilligguider startet et nyt gåfællesskab, hvor Erik Sommer går med. Da han startede i september, kunne han knap nok gå 200 meter, men efter tre måneder og nu udstyret med en rollator har han mere end tidoblet sin distance. Samtidig er han blevet del af et godt fællesskab og har fået det langt bedre.

Undervejs på en gåtur i de naturskønne stier i Kristrup fortæller Erik Sommer om, hvor stor en forskel det har gjort for ham at deltage i den nystartede gågruppe. Han blev inviteret med i gruppen af Maria Thiim Christensen, der er frivilligguide på Tirsdalen Ældrecenter, og den invitation har virkelig gavnet hans hverdag.

Han forklarer, at corona-nedlukningen har været rigtig hård både for hans fysiske og mentale velbefindende. Så det at komme med i et fællesskab igen har været det helt rigtige. Faktisk er hans helbred og humør blevet forbedret så meget, at hans familie har kommenteret, at det tydeligt kan ses på ham.

”Da jeg var med første gang, kunne jeg kun gå 200 meter. Men frivilligguiderne opfordrede mig til at prøve at låne en rollator, og pludselig kunne jeg gå en hel kilometer. De hjalp mig med at ansøge om få en selv, og for nylig gik jeg 2,2 kilometer sammen med gågruppen”, fortæller Erik begejstret. Nu kan han også gå hjemmefra til forskellige ærinder, for eksempel hen for at stemme til valget, fremfor at være afhængig af bilen.

Også med i petanque-fællesskab

Erik Sommer har tidligere i sit liv været meget glad for badminton, men det kan han ikke længere holde til.

”Derfor er gågruppen også god, fordi jeg kan være aktiv, hvor det stadig er overkommeligt”, forklarer han.

Erik er også startet i en ny petanquegruppe i Kristrup, som frivilligguiderne Maria Thiim Christensen og Inge Schultz-Knudsen ligeledes har startet.
I vintersæsonen finder gruppen på andre sociale aktiviteter, og så starter petanquespillet op igen til foråret.

Frivillig med stort hjerte

Imens Erik fortæller, går han rask afsted og er altid den, der går forrest på gåturen. Ida Pedersen, der er med som frivillig, smågriner og siger:

”Erik kan altid kan lugte kaffen, der venter forude på Tirsdalen, på lang afstand”.

Ida var den første frivillig, der sagde ja til at være en del af gågruppen, som startede i slutningen af september. Der er nu 10-15 deltagere med hver gang. Nogle går som Erik Sommer hurtigt, andre lidt langsommere. Og det er heller ikke alle, der går lige langt. Der er nemlig frivillige som Ida med, og det gør det muligt at danne flere små grupper alt efter niveau.

Alle slutter af med kaffe og hyggeligt samvær i caféen på Tirsdalen Ældrecenter i fællesskab. Ida er gået på efterløn efter et arbejdsliv som SOSU-assistent, men hendes hjerte for at hjælpe andre mennesker banker stadig lige så hårdt. Hun fortæller, at hun udover gågruppen er gåven for en dame på Kristrupcentret, og med en varm glød i øjnene beskriver hun, hvor dejligt det er at mærke, at man gør en forskel for andre.

Der er plads til flere deltagere både i gågruppen og i petanqueklubben, og frivilligguiderne leder også efter flere frivillige. Se mere på Randers Kommunes hjemmeside for åbne aktiviteter eller ring til en frivilligguide.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.