Nyt efterårsprogram er fyldt med fordybelse og fascination

Danmarkidag
Mandag 9. september 2019 kl. 09:00

Nyt efterårsprogram er fyldt med fordybelse og fascination

Efterår er lig med fordybelse, og fordybelsestid er i den grad museumstid!

Museum Østjylland præsenterer nu det nye efterårsprogram spækket med fascinerende særudstillinger, fængende foredrag og fantasifulde efterårsaktiviteter for både børn og voksne.

Hør foredrag om tyskerpiger under krigen, søg efter arkæologiske skatte med metaldetektor, støb genbrugspapir, hør om trolddom på Djursland og meget andet godt her i efteråret.

Nyt efterårsprogram september - oktober 2019 for Museum Østjylland i Randers, Grenaa og Ebeltoft er netop udkommet.
Programmet kan ses på museets hjemmeside museumoj.dk.
Der er gratis adgang til alle museets afdelinger.


De bedste fortæller om besættelsen
I tilknytning til museets anmelderroste særudstilling, MODSTAND – den østjyske modstandsbevægelse, byder museet her i efteråret på en perlerække af foredrag med landets absolutte specialister i besættelseshistorie. Bliv klogere på, hvordan Gestapo bekæmpede modstandsbevægelsen i Østjylland, hør om de såkaldte tyskerpiger, der blev offer for civilbefolkningens vrede og meget mere, når museet sætter spot på det besatte Danmark.
Særudstillingen MODSTAND kan opleves frem til den 20. oktober 2019.

Arkæolog, frisør eller grovsmed i maven?
Efterårsferien byder på et væld af gratis kulturelle oplevelser for hele familien i både Randers, Grenaa og Ebeltoft. Har du en arkæolog gemt maven? Find ud af det, når museet arrangerer detektortræf for børn og deres voksne og går på jagt efter fortidslevn og andre skatte i den jyske muld udenfor Randers.

Små frisør-aspiranter, guldsmede in spe eller fremtidens grovsmede mødes, når Håndværkermuseet i efterårsferien åbner op for værkstederne og inviterer børn i skolealderen til at prøve kræfter med alle mulige håndværksfag.

Velsmagende efterår
Sæt tænderne i efteråret, når der kokkereres fantasifulde måltider af sæsonens mest ikoniske frugt, æblet, i efterårsferien i Farvergården i Ebeltoft. Æbler står også på programmet, når der er æblesjov og pileflet i Hevring på Norddjurs.

I Bønnerup går børn og voksne på opdagelse i naturen, som leverer de lækre ingredienser til efterårsretter, der naturligvis laves over bål. Strand og skov er også leveringsdygtig i materialer, som kan bruges til at lave flotte skulpturer og billeder.



Bjørne og morbid middelalder
Lad dig inspirere til efterårets kulturelle oplevelser i programmet, der kan ses på museumoj.dk. Udover ferieaktiviteter og foredragsrækken om besættelsen og modstandskampen i Randers, kan du stadig nå at opleve særudstillingen Bjørneklanens Ø om Djurslands vilde stenalder i Grenaa. Udstillingen lukker den 27. oktober 2019.
Bliv også lidt klogere på de barske hekseprocesser, når historiker Rune Clark i sit foredrag i Rønde kaster lys over et mørkt stykke middelalderhistorie. Heksejagt og djævleuddrivelse var nemlig en del af middelalderborgernes verden – også på Djursland. I kælderen under Kalø Slotsruin blev både mænd og kvinder, som kirken mente, stod i ledtog med djævlen, tortureret og dømt til døden.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.