Ny efteruddannelse på Tradium

Randers
Onsdag 28. oktober 2020 kl. 09:00

Ny efteruddannelse på Tradium
Foto: RadiumTre nye efteruddannelsesforløb for bygningsmalere, der er tilpasset malerbranchen, ser nu dagens lys på Tradium. De tre forløb i "Malerfagets certificeringsforløb" starter op i november 2020. Malersvende, der består alle kurserne i et af forløbene, bliver belønnet med Malerfagets AMU-diplom.

Man skal lære hele livet. Det gælder også i malerbranchen - både hvad angår det rent malertekniske, men også når man skal finde kreative løsninger og rådgive kunderne. Derfor har Tradium i samarbejde med Syddansk Erhvervsskole udviklet "Malerfagets certificeringsforløb," der er et efteruddannelsestilbud til udlærte malersvende."I udviklingen af vores nye efteruddannelsestilbud har vi været i dialog med mestre i malerbranchen. På den baggrund har vi kunnet skrue tre efteruddannelsesforløb sammen, der rammer efterspørgslen på efteruddannelsesmuligheder for malerne på både indoor- og outdoor-området. Vi er rigtig glade for, at Malerfagets faglige fællesudvalg synes så godt om forløbene, at de gerne vil lægge navn til diplomet," fortæller Britt Sveidal, der er uddannelsesleder for malerafdelingen på Tradium.

Efteruddannelsesforløb med tre spor
Malerfagets certificeringsforløb har tre spor, som hver især består af en kursusrække, der er udviklet og tilpasset malerbranchens behov for efter- og videreuddannelse.

De to forløb "Fra vurdering til finish" og "Stil og kreativitet i farver og materialer" er specialiseringer på indoor-området, mens forløbet "Facadebehandling og energioptimering" er en specialisering på outdoor-området.

"Vi har tilpasset de tre forløb, så de hver især giver et udbytterigt læringsforløb, hvor man undervejs bygger videre på kompetencer, man har fået på de foregående kurser. På den måde bliver der en god progression igennem hele forløbet," fortæller Britt Sveidal.

Hver enkelt kursusrække afvikles som et samlet certificeringsforløb, som man afslutter med en AMU-diplomprøve. De malersvende, der består certificeringsforløbet, bliver tildelt "Malerfagets AMU-diplom."

Stor fleksibilitet
I en travl hverdag, kan det være svært at afsætte tiden til at tage certificeringerne i samlede forløb. Derfor er det også muligt at tage kurserne enkeltvist og hen ad vejen samle kurser til et certificeringsforløb, hvor man til sidst aflægger Malerfagets AMU-diplomprøve.

"Vi ser det helt klart som en fordel for svendene, at få papir på det samlede forløb. Det skal selvfølgelig afvikles, så det også kan passes ind i hverdagen hos malermestrene. Når der er travlt, er der mulighed for fleksibilitet. Opleverne mestrene omvendt, at der er færre opgaver fx på grund af Corona, er der mulighed for at sende svendene på efteruddannelse med VEU-godtgørelse," fortæller Britt Sveidal.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.