Nordisk Latin i verdensklasse hos Tante Olga

Randers
Mandag 19. juli 2021 kl. 15:00

Nordisk Latin i verdensklasse hos Tante Olga

.
Nordisk Latin i verdensklasse, livsbekræftende musik og rytmer.

Publikum får svært ved, at forholde sig rolige og upåvirket når Liga Latina sætter gang i de fortryllende rytmer og musikudfoldelser, der slår benene væk under de fleste.

Liga Latina har siden udgivelsen af sit selvbetitlede album høstet fem-stjernede anmeldelser, samt radio spilletid i hele verden og betegnes som verdensklasse indenfor de rytmiske caribiske og latinske genrer.

Så hos Tante Olga er der glæde og store forventninger til denne helt specielle koncert.

Liga Latina er en enestående konstellation af dedikerede skandinaviske musikere, samlet om lidenskaben for latin- cubansk og caribisk musik, som de dyrker på et internationalt, skyhøjt kunstnerisk niveau.

Deres egne kompositioner såvel som deres fortolkninger af latin-traditionen udgør et energiladet spændingsfelt, hvor kreativitet og respekt for mestrene går hånd i hånd.

Det har gjort dem til fast inventar på mange jazz- og verdens-musikfestivaler rundt om i verden.

Liga Latina er i en liga for sig

Liga Latinas frontmand er den internationalt anerkendte komponist og sangskriver Mike Hecchi på vokal, Cubansk trés og spansk guitar.

På double bass Michell Boysen, konservatorieuddannet i Brazilien, hvor han har specialiseret sig i genrer indenfor latin-musikken.

På percussion Bo 'BoJo' Johansen (little Havana) uddannet på Instituto Superior del Arte i Havana og forfatter til flere bøger om cubanske rytmer.

Pianisten Theo Hjorth er uddannet hos selveste César 'Pupy' fra det legendariske Los Van Van in Cuba, og bandets trompetist, Rune Krogshede, har studeret i Brazilien og Cuba og turneret med det berømte cubanske orkester Chappottin Y sus Estrellas.

I grunden siger det formentlig allermest om Liga Latina, at gruppen indtil for nylig er mere kendt i latin-musiktraditionens hjemlande end i Danmark.

Kenderne har for længst blåstemplet deres skandinaviske musikerkolleger - og med god grund.

Lille udpluk af internationale erkendelser:

'This is a European super group' // A World in London, BBC Radio [UK]

'You need to hear Liga Latina for yourself, because a writer can only explain the genuineness and authenticity of its musicians and sound as musical magic' All About Jazz [US]

'Ready for the world to follow the footsteps of legends' Strutter Magazine [NL].

Hør her


© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.