Nordbyen spillede bold med en succes

Mandag 25. maj 2015 kl. 15:09

Nordbyen spillede bold med en succes
Der var fodboldturnering på programmet i Ulvehøj. Indsat Brandon Beal. Foto: RANDERSiDAG


Nordbyen spillede bold med en succes
Direktør Delschad Juanmiry. Foto: RANDERSiDAG
WEB-TV I ca. syv måneder har otte drenge fra Jennumparken været beskæftiget med deres eget mikrofirma, 'Event8'. Deres indsats kulminerede i weekenden med en stor fodboldturnering.

Drengene havde håbet på, at 12 hold stillede til kamp, men der kom kun 8. Én af direktørerne for Event8, Delschad Juanmiry, betegner alligevel arrangementet på Ulvehøjbanerne i Vorup som en succes.

”Jeg synes, det er gået godt. Dem som spillede fodbold har haft det sjovt, og så kom der mange til koncerten med Brandon Beal,” siger Delschad Juanmiry.

Drengene er blevet modnet i hele processen, og de har alle lært meget ved at stifte et firma. Blandt andet er deres ordforråd øget, og de er blevet bedre til at tage initiativ. En enkelt har ændret studieretning.

”Det er ikke nemt at drive sådan en virksomhed, og det er ikke nemt at lave sådan et arrangement. Der skal virkelig knokles for det,” fortæller Delschad Juanmiry.

Bysekretariatet har også været involveret i projektet ”Mind Your Own Business” (MYOB), der er et samarbejde med Dansk Flygtningehjælp og finansieret af TrygFonden.

MYOB støtter etniske minoritetsdrenge sammen med lokale og globale virksomheder, til at starte egen virksomhed. Støtten kommer blandt andet fra otte såkaldte venturepiloter fra det lokale erhvervsliv. Og venturepiloterne samarbejder således med drengene om ”VM i Randers”.

Jennumparken, hvorfra de otte drenge kommer, har tidligere været på ghettolisten, og har længe været kategoriseret som udsat. Derfor har fodboldturneringen også til formål at nedbryde fordommene omkring Jennumparken, og Event8 skal skabe positiv opmærksomhed omkring området, hvilket i vid udstrækning er lykkedes.

”Med fodboldturneringen 'VM i Randers' vil vi gerne være med til at ændre det ghetto-rygte, som Jennumparken har. Gennem turneringen vil vi gerne vise, at Jennumparken indeholder dygtige unge mennesker, som er ambitiøse. Og forhåbentligt vil det skabe god omtale for området, at beboere herfra er med til at arrangere et så stort projekt. Samtidig handler det selvfølgelig om at arrangere nogle sjove aktiviteter for børn og unge,” siger Mehmet Türkmen fra Event8.

Arrangementet på Ulvehøjbanerne bød også på koncert med den populære Brandon Beal, som gav et par af sine mest kendte numre.

På spørgsmålet om hvorvidt Event8 fortsætter, og om der også kommer en fodboldturnering næste år, svarer direktør Delschad Juanmiry:

”Tanken er, at vi vil lave noget nyt næste år, men måske bliver det fodbold igen, men vi fortsætter også næste år,” lover direktøren.

Næste lørdag mødes de otte drenge med andre etniske minoritetsdrenge fra udsatte boligområder. Her bliver de forskellige events evalueret, og der uddeles priser til de bedste arrangementer. Blandt dommerpanelet er tidligere politiinspektør Per Larsen, som nu er formand for Børnerådet.

* WEB-TV - klik. (Youtube)
* WEB-TV - klik. (Facebook)

Af RANDERSiDAG

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.