Navnene er fundet til Randers Kommunes to nye klimaskove

Randers
Fredag 16. september 2022 kl. 13:30

Navnene er fundet til Randers Kommunes to nye klimaskove
Stemningsbillede


Af Carina Kondrup

Navnene er fundet til Randers Kommunes to nye klimaskove

Over 100 forslag til navne har miljø- og teknikudvalget modtaget i forbindelse med den konkurrence, som blev sat i gang i august for at finde de bedste navne til de nye klimaskove ved Langå og Over Hornbæk. Og nu er navnene fundet. Udvalget har besluttet, at skovene skal hedde Digterskoven og Klørupskov.

"Der er kommet rigtig mange gode forslag til navne, og jeg vil gerne sige tak til alle, der har bidraget og deltaget i navnekonkurrencen. Det betyder, at skovene nu får nogle meningsfulde navne, der vinder genklang i området, og samtidig har det været med til at skabe opmærksomhed om den store indsats, vi er gået i gang med for at rejse mere skov," siger Nick Zimmermann, der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Randers Kommune har et mål om at rejse i alt 3000 hektar ny skov inden 2030, og før året er omme kommer de første skove til at se dagens lys i Langå og Over Hornbæk.

I den forbindelse søsatte miljø- og teknikudvalget i august en navnekonkurrence, og det har resulteret i mere end 100 forslag, som en komité bestående af Nick Zimmermann og en lokal repræsentant fra hvert af de to områder i første omgang har forholdt sig til. På den baggrund har miljø- og teknikudvalget nu besluttet at skoven ved Langå skal hedde Digterskoven, mens skoven ved Hornbæk får navnet Klørupskov.

Ud over æren at navngive en skov, får vinderne, der har foreslået navnene, mulighed for at vælge mellem tre frugttræer til haven eller et Rejsekort til offentlig transport på 500 kr. Vinderne får direkte besked.

Skovene plantes i november

De to nye klimaskove bliver på i alt 12 hektar og plantningen af dem går i gang til november.

Digterskoven kommer til at ligge ved Selagervej mellem Langå Mark og Ulstrupvej, mens Klørupskov vil grænse op til Himmelbovej, Klørupvej og Overvænget. Træarterne bliver primært løvtræer, som naturligt vokser i Danmark og hurtigtvoksende nåletræer. I skovene kommer også stier, så de kan bruges som rekreative områder.

Og de to nye skove er blot de første blandt mange i de kommende år. Randers Byråd har nemlig besluttet, at kommunen skal nedbringe CO2 udledning med 70 procent inden 2030, og at kommunen generelt skal række efter FN's 17 verdensmål. En væsentlig del af indsatsen for at nå disse mål er at plante klimaskove med træer, der er særligt effektive til at opsluge CO2. Skovrejsningen skal ske i tæt samarbejde med landbruget, industrien, detailhandlen og mange flere.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.