Naturens Uge fik 248.000 danskere ud i naturen

Danmarkidag
Onsdag 15. september 2021 kl. 07:00

Naturens Uge fik 248.000 danskere ud i naturen
Foto: Friluftsrådet


Af Carina Kondrup

Naturens Uge fik 248.000 danskere ud i naturen

400 natur- og friluftsarrangementer blev afholdt i denne weekend, og cirka en kvart million danskere kom ud i naturen i uge 36, der er udnævnt til Naturens Uge. Skoler, dagtilbud, foreninger og private havde hele ugen planlagt eventyrlige oplevelser for alle aldre.

Naturen er eventyrlig, og den kan give os oplevelser, der hiver os væk fra hverdagen og rutinerne. Det fik 248.000 danskere lov at opleve i løbet af uge 36 i forbindelse med Naturens Uge, som er Friluftsrådets og Danmarks Naturfredningsforenings årlige mærkedage for friluftsaktiviteter og naturoplevelser.

I løbet af hverdagen havde mange skoler og dagtilbud fokus på naturen og friluftslivet, mens ugen kulminerede i weekenden med 400 arrangementer i hele landet. Arrangementerne gav børn og voksne mulighed for at prøve alt fra fiskeri til krabbefangst og bålmad til svampetur. Kort sagt, der var noget for enhver smag inden for naturoplevelser og friluftsliv.

"Corona har uden tvivl haft en indflydelse på danskernes brug af natur og friluftsliv. Flere har fået øjnene op for, at naturen både kan bruges til både at få pulsen op og ned, alt efter om du kører mountainbike eller er lystfisker. Naturens Uge er en hyldest til de mange forskellige måder at bruge naturen på, og vi håber da, at børn og voksne har fået lyst til at komme mere ud hele året," siger Niels-Christian Levin-Hansen, formand for Friluftsrådet.

Naturens uge hver uge

Hverdagen er for mange vendt tilbage efter corona, og det kan derfor blive sværere at finde tid til naturoplevelser. Derfor håber Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, at Naturens Uge kan være med til at fastholde danskernes interesse for naturoplevelser ved at vise, hvor nemt det er at bruge den.

"Vi håber, at de mange børn og voksne, der deltog i år, har fået nogle gode oplevelser i naturen og samtidig er blevet inspireret til at bruge den endnu mere. I virkeligheden ønsker vi jo, at hver uge er Naturens Uge, og at familierne kommer ud hele året rundt. For det er vigtigt, at vores børn får et tæt og trygt forhold til naturen - ikke mindst så de som voksne vil hjælpe med at passe på den," siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Lån en rygsæk og få eventyrlige oplevelser

Selv om at uge 36 er forbi, og Naturens Uge derfor officielt er slut for i år, så har man stadig chancen for at komme ud og få eventyrlige oplevelser i naturen. Der er masser af inspiration til aktiviteter på naturensuge.dk og resten af 2021 kan man på 20 biblioteker rundt om i landet låne en rygsæk fyldt med grej og inspiration til at tage på mikroeventyr i lokalområdet.


© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.