Museum Østjylland fejrer sine 150 år med udstilling i Nordbyen

Randers
Lørdag 6. august 2022 kl. 08:00

Museum Østjylland fejrer sine 150 år med udstilling i Nordbyen
Fotoudstillingen, der markerer Museum Østjyllands 150-års jubilæum, viser gamle og nyere historiske fotos fra Nordbyen. Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem Bysekretariatet og Museum Østjylland og kan ses på Falkevejens legeplads hele døgnet frem til den 26. august. Fotokilde: Museum Østjylland


Af Klaus Hansen

Museum Østjylland fejrer sine 150 år med udstilling i Nordbyen

Intet menneske har opnået det, men et museum kan godt. Altså fylde 150 år!

Museum Østjylland – der i 1872 blev navngivet Randers Museum – fejrer i år sit 150-års jubilæum som Randers’ kulturhistoriske museum.

Det markeres nu i Nordbyen med en fotoudstilling med flotte fotos af livet i Nordbyen gennem tiden. Kig forbi til den festlige udstillingsåbning fredag den 12. august, hvor der selvfølgelig er kaffe på kanden, kage til alle og sjove aktiviteter for børnene.

Åbning af fødselsdagsudstilling i Nordbyen, fredag den 12. august 2022 kl. 15 - 18 på legepladsen på Falkevej 89, 8930 Randers NØ.
Fotoudstillingen kan ses hele døgnet fra den 12. august til den 26. august 2022.

Gratis.
Den flotte fotoudstilling har Museum Østjylland lavet i tæt samarbejde med Bysekretariatet. Udstillingen står på legepladsen ved Falkevej fra den 12. august til den 26. august, dvs. under Randers Festuge og lidt til.
”Vi har fundet de sjoveste, flotteste, bedste eller mest tankevækkende fotos i arkiverne og har sat dem sammen til denne fotoudstilling, som vi håber, at alle i Nordbyen vil komme og se, ” siger museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

”Har du boet i Nordbyen gennem mange år, vil du sikkert få sjove gensyn med situationer eller personer på billederne, som du kender eller har kendt. Og er du ny i området, kan du i udstillingen få en hurtig og appetitlig genvej til en masse historier fra dit nye hjemsted, ” lover Lisette Berg Andersen.

Randers og Nordbyen i mange fotos
Blandt billederne fra Nordbyen kan du se sjove skud, fra da området endnu ikke var bebygget men stadig en dyrskueplads, hvor bønder fra nær og fjern viste deres bedste dyr.

Der er også nyere fotos af festlige begivenheder fra området, der siden blev døbt Nordbyen.

Se for eksempel billederne fra banko i Bankohallen på Agerskellet. I hele 37 år var der i hallen fyldt med ivrige bankospillere, men efter rygeloven i 2007 forbød rygning indendørs, kneb det med at samle bankogæster.
Festlig åbning – og du er inviteret!

Fredag den 12. august klokken 15 åbner foto- og fødselsdagsudstillingen, og alle er inviterede. Selvfølgelig bliver der disket op med lækker og festlig kage, friskbrygget kaffe og sjove aktiviteter for børnene, som med garanti får en god eftermiddag på legepladsen ved Falkevej. Der er ansigtsmaling, Det Rullende Museum rykker ud med historiske aktiviteter og anden sjov, og det hele er gratis.

Fotoudstillingen er støttet af Randers Festuge.


© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.