Motorcykelbetjente på jagt efter hurtig knallert

112
Onsdag 24. november 2021 kl. 19:00

Motorcykelbetjente på jagt efter hurtig knallert
Arkiv billede


Af Carina Kondrup

Motorcykelbetjente på jagt efter hurtig knallert

Tirsdag kl. 14.20 blev to motorcykelbetjente opmærksom på en knallert på Landevejen i Ødum ved Hadsten. Da føreren af knallerten så betjentene, gassede han op, og det blev indledningen til en længere eftersættelse, hvor knallerten undervejs nåede op over 100 km/t.

Føreren af den store knallert blev undervejs noteret for kørsel frem for rødt lys, 5 x manglende tegngivning, kørsel på cykelsti, en vigepligtsforseelse og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Det sidste markedede han meget tydligt, da han, i stedet for at standse, da den ene motorcykelbetjent kørte op på siden af ham, lavede et styreudslag kombineret med et lille spark mod politimotorcyklen, hvilket resulterede i et bøjet sidespejl.

Kørsel fortsatte mod Hadsten, hvor det på et tidspunkt lykkedes færdselsbetjentene at lukke ham inde ved hjælp af de to motorcykler. Det fik ham dog ikke til at standse, og han fortsatte i stedet ind over en mark med begge politimotorcyklerne i hælene.

Betjentene kunne dog kun følge med de første ca. 500 meter, hvorefter føret blev for blødt og mudret, så de måtte efterlade motorcyklerne og fortsætte eftersættelsen til fods gennem skov og eng. Undervejs fik betjentene assistance fra en gruppe jægere og deres jagthunde, der også befandt sig i området, og som kunne pege dem i retning af knallerten.

Da knallerten nåede til et vandløb måtte føreren give fortabt. Han efterlod knallerten og løb fra stedet op ad en stejl skrænt og op på motorvejen. Her fortsatte eftersættelsen kortvarigt i nødsporet, og her stod det hurtigt klart, at betjentene var i bedre form, og de fik halet ind på ham.

Med betjentene lige i hælene løb manden fra motorvejen igen og ind i en skov, hvor han mistede pusten og slog ud med armene. Han blev med det samme anholdt, og erkendte, at han forsøgte at stikke af, da han godt vidste, at knallerten ikke var lovlig og ville blive beslaglagt, hvis politiet fik fat i den.

Da de kom tilbage til den efterladte knallert, var det tydeligt for færdselsbetjentene, at den var blevet konstruktivt ændret til at kunne køre væsentligt hurtigere end de tilladte 45 km/t. Ejeren fortalte selv, at han for nylig havde fået den målt til en tophastighed på 148 km/t.

Den 18-årige mand blev, ud over de mange færdselsforseelser under eftersættelsen, sigtet for kørsel uden førerret til stor knallert, for kørsel på uindregisteret knallert, da den ikke havde nogen nummerplader på, for manglede forsikring og for at have konstruktivt ændret knallerten til at kunne køre væsentligt hurtigere end det tilladte. Knallerten blev herefter beslaglagt og skal nu undersøge nærmere.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.